29-09
27-09-2014: FC Winterswijk D1 - SKV D1
Afbeelding: D1 seizoen 2014-2015

FC Winterswijk D1 pakt eerste overwinning.

Nadat de uistekende eerste helft van vorige week tegen NEC hadden we het idee dat er vandaag meer mogelijk was tegen SKV uit Wageningen. Al in de eerste minuut wordt Kay gevaarlijk na goed in de diepte gestuurd te zijn, maar zijn schot gaat naast het doel. Aan de andere kant wordt er door ons matig verdedigd, waardoor SKV een kans krijgt die voorlangs ons doel gaat. In de 5e minuut pakt Siem de bal op rond de middenlijn. Zijn actie loopt langs 4 verdedigers van SKV, maar op het moment dat hij zelf alleen voor de keeper staat vergeet hij te schieten en wil de bal terug leggen, wat balverlies oplevert. Hierna komt SKV beter in de wedstrijd, mede doordat wij een stuk slordiger en onsamenhangender spelen. Duels gaan verloren, waardoor SKV beter wordt. In de 10e minuut krijgt SKV een vrije bal op 25 meter van het doel te nemen. Deze bal vliegt hoog in het dak van het doel waar Boris er net niet bij kan: 0-1. Twee minuten later krijgen wij een vrije bal die door Fabian goed ingeschoten wordt,maar de keeper van SKV heeft hier geen problemen mee. SKV komt in de 15e minuut gevaarlijk door maar gelukkig gaat de inzet over het doel van Boris. Doordat Esteban aan de zijkant blijft vechten voor de bal krijgen wij een vrije trap te nemen aan de rand van de zestien. Deze keer kan de vrije trap nog uitverdedigd worden, maar als wij de bal via Jurriën weer opvangen wordt er weer een overtreding op een speler van ons begaan. Deze keer eist Twan de bal op en knalt hem voortreffelijk langs de muur: 1-1. Onze vreugde is van korte duur, nog geen 2 minuten later krijgt SKV een vrije trap voor een overtreding die niemand behalve de scheidsrechter had geconstateerd. Daar waar wij de bal niet weg krijgen wordt deze hard in de touwen geschoten: 1-2. Vlak voor rust is het opnieuw Fabian (die heel goed speelde) die de bal verovert en hem achter de verdediging van SKV legt. Vanaf de rechterkant komt Angelo aangelopen die de bal snoeihard in de rechterbovenhoek schiet, ruststand 2-2.

In de tweede helft spelen we veel rustiger, de verdediging staat beter en er is meer dreiging naar voren. Eerst is het een schot van Cornelis dat door de keeper gepakt wordt. Even later is er een vrije trap van Fabian die door Esteban ingekopt wordt, maar gepakt kan worden door de keeper. In de 48e minuut is het Sebastiaan die goed doorzet en sneller is dan de tegenstander, hij geeft de bal aan Max die net als vorige week zijn tegenstander uitkapt en de bal met rechts binnen schiet: 3-2. Hierna krijgen Angelo (over), en Sebastiaan (2x) de kans om de wedstrijd te beslissen maar dit laten we na. Hierdoor blijft het spannend tot het laatste moment. In de laatste minuut krijgt SKV nog een vrije trap door een domme overtreding van onze kant. De inzet van de speler van SKV lijkt op weg naar de kruising, maar het is Boris die bal uit de kruising haalt waardoor we met 3-2 winnen.

Door deze overwinning verlaten we de onderste regionen en hebben een plak in de middenmoot gevonden met 4 punten uit even zo veel wedstrijden. Opnieuw is de technische staf tevreden, zeker ook gezien de tweede helft waarin we beter waren dan onze tegenstander en uiteindelijk verdiend hebben gewonnen. Volgende week gaan we op bezoek in Hoevelaken, ook hier liggen wat ons betreft kansen op 3 punten.

Deel dit bericht