28-09
27-09-2014: FC Winterswijk D4 - RKZVC D2
Afbeelding: D4 seizoen 2014-2015

FC Winterswijk D4 geeft voetballes

Op een prachtige en vroege zaterdagmorgen (07.30 uur aanwezig) mochten onze jongens vandaag RKZVC D2 ontvangen. Een kleine wijziging t.o.v. vorige week, Coen verving de geblesseerde Mark, jammer genoeg voor Coen kreeg hij niet veel te doen vandaag.

Nadat de teamfoto was gemaakt klonk om 08.30 uur het eerste fluitsignaal van de keurig fluitende scheidsrechter. Vanaf minuut 1 zetten onze jongens RKZVC direct onder druk. Opbouwen was voor de tegenstander enorm moeilijk omdat iedereen van FCW D4 enorm scherp was. Daardoor moest de tegenstander al gauw de “lange” bal hanteren. Doordat ons team goed in positie stond konden we bijna alle lange ballen simpel opvangen en van daaruit lekker voetballen. Binnen 10 minuten waren we al 2x dicht bij de openingsgoal, maar ook 2x kwamen deze schoten op de paal. In de 12e minuut was het de zeer sterk spelende Mathijs H. die vanaf 21 meter de bal schitterende in de goal knalde. Vanaf dit moment was het alsof de jongens vleugels kregen. Prachtig samenspel resulteerde in uitgespeelde doelpunten van onze spits Cas (2-0 en 3-0). Daarna kwamen de top 10 minuten van Thijs die maar liefst 3x achter elkaar scoorde, een echte hattrick!!!! Vlak voor de rust zorgde onze snelle Max voor de 7-0 en de wederom goed spelende Noah die voor de ruststand zorgde 8-0. Ook dit doelpunt ontstond door prachtig samenspel van achteruit door Tom, Okkie, Lucas en Floris.

In de rust moest trainer/coach Thomas alle zeilen bijzetten om de jongens rustig te krijgen, zo uitgelaten waren onze jongens. Wederom werd er 5x gewisseld in de rust en gingen we achterin 1 op 1 voetballen om druk te houden op de tegenstander. En zoals Thomas al had aangegeven, ga vooral samenspelen en niet pingelen, dit hebben de jongens uitstekend uitgevoerd.

Wederom werd er keurig samengespeeld en kregen we al snel goeie kansen. Rechtsback Siep speelde vaak Matthijs A. goed aan zodat deze zijn acties kon maken. Matthijs A. was aan de rechterkant een plaag voor de verdediging van RKZVC en gaf de ene na de andere mooie voorzet, hieruit scoorde Milan prachtig in de nok van de goal: 9-0. Ook linksbuiten Jaimy was vandaag vaak betrokken bij een doelpunt en scoorde zelf de 10-0 na goed voorbereidend werk van Jeroen. Doordat wij vooral bleven “SAMEN” spelen liepen we uit naar 14-0 (Thijs 2x, Noah en Mathijs H.)

Een groot compliment ook voor de tegenstanders die sportief bleven voetballen en de moed niet opgaven.

Met 9 punten uit 3 wedstrijden, 17 doelpunten voor en nog maar 1 tegen kunnen we stellen dat FC Winterswijk D4 uitstekend gestart is en dat ze vandaag een top TEAM-prestatie hebben verricht.

Op naar volgende week………

Deel dit bericht