01-03
28-02-2016: FC Winterswijk 4 (zat) - Grolse Boys 2
Afbeelding: Zaterdag 4 seizoen 2015-2016

Het winterzonnetje scheen uitbundig gisterenmiddag op ons mooie sportcomplex aan de Jaspersweg. Er blies weliswaar ook een venijnig windje , maar al met al was het goed toeven. Dat vonden meerderen met mij. Wat mij deugd deed was, dat ik naast de vaste supporters ook een behoorlijk aantal nieuwe gezichten langs de lijn zag. Dat is mooi. Ze zagen de jonge helden hun eerste wedstrijd na de winterstop afwerken. De afgelopen twee weken werden de potjes nog afgelast. Nu moest het dan toch echt gebeuren. De tegenstander: de altijd lastige Boys oet Grolle.

Gesteund door de wind in de rug en versterkt met een aantal spelers uit de hoofdmacht (competitievervalsing?) hadden de gasten de eerste helft een licht overwicht. De jonge helden bleven echter rustig. Toch hadden ze geluk toen een poeier van afstand via de onderkant van de lat achter de lijn weer terug het veld in stuiterde. Interim-keeper Martin Haijtema stond er bij en keek er naar. Dat had 0-1 moeten zijn. Maar net als bijna iedereen zag ook scheidsrechter Martijn Wolters het niet. Geen schande dus. Hij floot overigens een correcte wedstrijd. Na 20 minuten combineerden de jonge helden zich onder de lichte druk vandaan. En direct was het bingo. Na goed doorzetten vond Teun Koldeweij het gaatje: 1-0. Wat daarna volgde was een mooi voetballende schouwspel. Met kansen voor beide teams. Een schot van Grolse Boys belandde op de buitenkant van de paal. Even later volleerde Jelle Krooshof rakelings naast. En een schot van Ruben Obbink werd ternauwernood tot hoekschop verwerkt door de keeper. Maar ook de Boys bleven gevaarlijk. Gelukkig troffen hun schoten ook geen doel. Halverwege één en al tevredenheid dus. Het stond goed, het liep goed. Rustig blijven en dan zou de klus geklaard worden.

Maar..... Hoe anders kan het gaan. De tweede helft was goed en wel begonnen of het stond al weer gelijk. Keeper Wessel Beijers taxeerde een voorzet niet helemaal correct. Zijn afgeslagen bal kon door spits Hassan simpel worden binnengetikt: 1-1. Nog geen drie minuten daarna treuzelde Timo Kolsté iets te lang. De bal werd hem eenvoudig ontnomen en het was weer raak: 1-2. Niet veel later was het wederom spits Hassan die scoorde. Na een dieptepass gooide hij de turbo er op en liet de ongelukkige Timo zijn hielen zien: 1-3. Shit happens Timo. Niet meer over tobben jongen. Denk liever na over waar je gisterenavond als laatste bent geweest.

Dat was een domper natuurlijk. Verslagenheid ook in de dug-out. Maar niet voor lang. De jonge helden lieten de kop niet hangen. Ze gingen direct op jacht naar eerherstel. Er werd geknokt voor iedere meter. En er kwamen ook kansen. Berend Lammers schoot twee keer hard in, maar de ballen gingen naast. Hetzelfde lot had een schuivertje van Daniël van Rienen. Ook Yaniek van der Stoep kopte de bal maar net langs de verkeerde kant van de paal. Het laatste kwartier werd er achterin 1 op 1 gespeeld. Een extra spits erbij. Nog meer druk op het vijandelijke doel. Om toch nog dat ene puntje te pakken. De aanvalsgolven volgden elkaar in rap tempo op. Net als de hoekschoppen. Maar het geluk stond dit keer niet aan de kant van de jonge helden. Alleen Wessel Lammers wist vlak voor tijd met een bekeken schot het doel nog te vinden: 2-3. Daarbij bleef het helaas. Het welverdiende puntje bleef uit.

Jammer. Maar goed. Volgende week: nieuwe ronde, nieuwe kansen.

OPeee

Deel dit bericht