30-03
28-03-2015: FC Winterswijk VR1 (zat) - HHC VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2014-2015

FC Winterswijk zaterdag vrouwen gaan opnieuw onderuit en zakken een plaats op de ranglijst. Op zaterdag 28 maart 2015 verloren zij met 0-3 van het lager geklasseerde HHC

Na de flinke nederlaag tegen SC Erica een week eerder konden de zaterdag vrouwen ook afgelopen zaterdag geen punten bijschrijven. Ze startten goed en scherp aan de wedstrijd en zetten zeker de eerste 10 minuten goed druk op HHC. FC Winterswijk bepaalde het spel en gaf HHC weinig ruimte om op te bouwen. Dat de laatste vrouw van HHC een flinke pass in de benen heeft werd in de wedstrijd voor de winterstop al duidelijk. Dit keer probeerden de zaterdag vrouwen dan ook te voorkomen dat zij haar medespeelsters hiermee kon bedienen. Lange tijd lukte dit aardig. Een enkele keer kon HHC gevaarlijk worden. Aan de andere kant kregen ook de Winterswijkers een flink aantal kansen. Door druk te zetten op de laatste linie werd een aantal passes goed onderschept. Ook met steekpasses vanaf het middenveld probeerden de zaterdag vrouwen wat te forceren. De keepster van HHC was helaas telkens net iets eerder bij de bal dan spits Marloes Roerdink, waardoor een goal voor de Winterswijkers uitbleef.
Na ruim 25 minuten spelen braken de speelsters van HHC door de defensie van Winterswijk. De snelle linksbuiten zag haar kans schoon, omspeelde haar tegenspeelsters en faalde in de afronding niet. Vrij onverwacht keken de zaterdag vrouwen dus, niet voor het eerst dit seizoen, tegen een achterstand aan.

In de tweede helft bracht FC Winterswijk meer rust in haar spel, maar kreeg geen vat meer op de wedstrijd. Maaike Gerritsen kreeg direct een grote kans toen zij een pass van de laatste vrouw onderschepte. In haar rush naar de goal kreeg zij de bal echter niet goed genoeg voor haar voeten om een schot op doel te kunnen lossen.
Met veel kunst- en vliegwerk en een flinke dosis geluk wist de Winterswijkse defensie nog lang stand te houden. In een 1 op 1 situatie schoot de spits van HHC recht op keepster Daisy Vreman. Niet veel later brak zij opnieuw door de defensie van Winterswijk, waardoor Lesley te Kortschot zich genoodzaakt zag een overtreding te maken. De enige kleur kaart die bij een overtreding als deze past is uiteraard een rode, maar de scheidsrechter spaarde de Winterswijkers en deed het af met een fikse waarschuwing. Extra zuur voor HHC was het dat juist Lesley te Kortschot niet veel later een bal van de doellijn haalde. Keepster Daisy Vreman kwam ver uit haar goal, maar werd omspeeld door de speelster van HHC die vervolgens haar schot op doel gekeerd zag worden door de invliegende Lesley te Kortschot.
Ook Marloes Roerdink kreeg nog een dot van een kans toen zij 1 op 1 vrij werd gespeeld voor de keepster. Na lang geen wedstrijden meer gespeeld te hebben heeft zij helaas haar killerinstinct nog nét niet helemaal terug: haar schot vloog over. Jolanda Smit speelde als linkshalf een prima wedstrijd op een voor haar onbekende positie en ook Laureen Aalbers liet weer zien haar mannetje te kunnen staan bij de dames.
Groot was de teleurstelling toen HHC na 20 minuten spelen wist te scoren. Vanuit een corner werd een speelster van HHC nauwelijks een strobreed in de weg gelegd in haar poging de bal binnen te koppen. Keepster Daisy Vreman kon de bal pas zien aankomen toen deze slechts een meter voor de doellijn was en wist de tweede tegengoal dan ook niet te voorkomen. FC Winterswijk ging hierop achterin 1 op 1 spelen in de hoop iets te kunnen forceren, maar ging niet zuinig genoeg om met balbezit. Nog eens 10 minuten later wist HHC er nog een derde doelpunt bij te prikken en besloot daarmee de eindstand op 0-3.

Waar ging het mis? Dat is deze wedstrijd wat lastig te zeggen. Daisy Vreman verrichtte goede reddingen, de achterhoede stond goed te verdedigen, het middenveld kantelde regelmatig en wist goed te anticiperen op de vele wisselingen bij HHC en de voorhoede stond op scherp. Nog meer rust en zuiniger omgaan met balbezit lijkt ook na deze week weer het advies.

Sinds de winterstop hebben de zaterdag vrouwen gespeeld tegen de nummers 1, 4, 9, 10 en 11 en hier slechts 3 punten gepakt. Dit betekent dat de zaterdag vrouwen inmiddels zelf gezakt zijn naar de 9e plaats en nog een zware weg te gaan hebben de rest van het seizoen. Support is dan ook van harte welkom. Op zaterdag 11 april spelen wij weer thuis. Dan tegen DETO VR1 om 15:15 uur.

Deel dit bericht