30-03
28-03-2015: Schalkhaar D1 - FC Winterswijk D1
Afbeelding: D1 seizoen 2014-2015

Na het gelijke spel tegen Longa '30 wachtte de lastige uitwedstrijd tegen Schalkhaar. Schalkhaar is het team dat van alle teams de meeste doelpunten heeft gemaakt in onze competitie (76). Daarentegen krijgen ze er ook veel tegen (58), daar waar wij er nog maar 39 tegen hebben.
De laatste weken was Schalkhaar uitstekend op schot met overwinningen van 10-0 en 11-3, en ook een 4-3 overwinning op NEC. De eerste wedstrijd in Winterswijk eindigde in een 4-3 overwinning voor Schalkhaar, en daar kwamen we toen goed mee weg omdat Schalkhaar zeker in de tweede helft veel sterker was, met hele goede aanvallers. Maar ook wij hebben de weg naar boven gevonden met 7 punten uit 5 wedstrijden na de winterstop.

Vandaag moesten we het helaas weer zonder Twan doen, vorige week vierde hij zij rentree na een blessure waardoor hij 4 maanden niet mee kon doen. Nu is hij de afgelopen week op zijn hand gevallen en heeft een breuk in zijn hand en pols. Twan namens het hele team beterschap, wat een balen.

Net zoals vorige week was onze scheidsrechter een precies mannetje die alles op zijn manier wilde doen, hierdoor begon de wedstrijd 10 minuten later. Ik snap het niet, al die controles van de pasjes en maar wachten en maar wachten. Schalkhaar begint furieus en zet meteen druk naar voren. Maar na een minuut of 2 komen we in de wedstrijd en krijgen we meteen een kans die niet goed uitgespeeld wordt. Wat we goed doen is vroeg druk zetten op onze tegenstander, waardoor ze niet aan het voetballen komen. Sterker nog: wij voetballen uitstekend en in de 5e minuut is het Angelo die de bal verovert en Esteban aanspeelt, die de bal goed inschiet maar de keeper kan de bal nog net tegen houden. Even later zetten we vanuit de voorhoede opnieuw druk op de tegenstander. Ook nu komt Angelo hierdoor in balbezit. Angelo weet opnieuw Esteban te vinden die de bal in één keer verlengt richting de tweede paal, waar de keeper volstrekt kansloos is: 0-1. We blijven goed voetballen en na een kwartier is het Jurriën die de tegenstander vastzet en de bal overneemt. Hij ziet Max vrij staan voor het doel. Max kapt zijn tegenstander op de befaamde Max-manier uit, waarna hij de bal vanaf 16 meter hoog in het doel trapt: 0-2. Wij geloven onze ogen niet, 0-2 en volkomen verdiend, van Schalkhaar is niets te zien. We spelen heel erg goed en gedisciplineerd. Het team draait uitstekend en laat mooi voetbal zien. Dat
Schalkhaar goede voetballers heeft blijkt 5 minuten voor rust. Vanuit het niets stoomt de rechtsbuiten op over de rechterkant. Deze jongen is sterk, snel en heeft ook nog het overzicht om de bal terug te leggen op zijn aanvoerder die de bal achter Boris schiet: 1-2. Vanaf dat moment krijgen we het moeilijk. We worden in deze fase onder druk gezet en moeten veel overtredingen maken. Uit één van deze vrije trappen lijkt Schalkhaar te scoren, maar gelukkig gebeurde dit in buitenspel positie waardoor deze treffer geannuleerd werd. In de blessuretijd van de eerste helft schiet Jurriën een vrije trap van ruim 40 meter net over het doel van Schalkhaar. Nadat de scheidsrechter het nodig vond om nog 5 minuten extra te laten spelen werd met een voorsprong van 1-2 de rust gehaald.

In het begin van de tweede helft worden we onder de voet gelopen door Schalkhaar, in het eerste kwartier komen we er tegen de wind in niet meer aan te pas en ontsnappen we een keer of 4 aan een doelpunt van Schalkhaar, maar we blijven knap overeind. Wel hebben we problemen om de bal voorin vast te houden. Esteban, die in de rust met een enkelblessure vervangen moest worden, kwam er een kwartier voor tijd weer in ondanks zijn blessure om de bal voorin vast te houden. Het lukt ons hierdoor weer wat verder van ons eigen doel af te spelen. Hij verbeet de pijn en deed dit uitstekend, net als Siebe die op zijn laatste benen liep, Jurriën die had last van zijn knie, Fabian die ondanks problemen aan zijn hamstring maar door bleef gaan, Stijn met een knallende hoofdpijn en Kay met buikpijn. Maar ook de fitte spelers blijven strijden voor elke bal. Tien minuten voor tijd lijkt de aanvoerder van Schalkhaar de stand gelijk te trekken, maar zijn schot spat uiteen op de binnenkant van de paal en kaatst het veld weer in. Even later weet Esteban Max te vinden die richting het doel van Schalkhaar drie verdedigers verschalkt en Esteban net niet kan bereiken, waardoor hij net niet zijn tweede van de morgen kan maken. Aan de andere kant schiet de aanvoerder van Schalkhaar een vrije trap over het doel van Boris. In de laatste minuut is het Boris die fantastisch redt op een afstandschot dat onder de lat dreigt te eindigen, hij krijgt er net zijn vingertoppen onder waardor de bal net over de lat gaat. Hierna besloot de scheidsrechter dat het nodig was om 11
minuten blessure tijd bij te trekken, absurd. Maar ondanks al deze extra tijd lukte het Schalkhaar niet te scoren, dit ook door ons uitstekende
verzet.

Wat een fantastische overwinning !!! Voor mij de mooiste van dit seizoen. Een teamprestatie waarin iedereen tot het uiterste is gegaan, zelfs Rob en ook ikzelf gingen tot het uiterste waardoor we geen stem meer over hadden aan het eind van de wedstrijd. Boris was vandaag in een uitstekende vorm hij heeft ons in de tweede helft met enkele goede reddingen overeind gehouden. Ook de begeleiding van Schalkhaar vond dat wij zeker gezien de eerste helft verdiend hadden gewonnen. Of het verdiend was weet ik niet, maar dat het een lekker gevoel gaf was zeker.

Volgende wedstrijd spelen we over twee weken thuis tegen Excelsior ’31. Na de nederlaag in Rijssen hebben we voor eigen publiek nog wat goed te maken.

Een trotse leider

Deel dit bericht