28-09
28-09-2014: DCS 1 - FC Winterswijk 1 (zon)
3485

Onder een zonovergoten najaarszonnetje heeft Zondag Mannen 1 drie punten weggesleept bij het Zevenaarse DCS.

FC Winterswijk begon sterk, met al na enkele minuten een schot van Ralph van der Burg, dat door de keeper over de lat werd getikt. Al in de elfde minuut kwamen de zwarten-gouden tot scoren door een tip-in van Mike Leuijerink vanuit een vrije trap op twintig meter van de goal. Binnen enkele minuten kwam DCS terug tot 1-1 door een stift van Onur Ilbay over keeper Niels Janssen. Na een half uur kreeg DCS-er Dennis van de Kamp geel na een charge op de snelle Yeftha Nyamsangya. De daarop volgende vrije trap leverde helaas niets op. Tegen het einde van de eerste helft kwam het tot een aantal gevaarlijke aanvallen van de geel-zwarte brigade in een periode waarin er slordig gevoetbald werd door de mannen van trainer Wilco Geerts. Dit leidde tot 2 hoekschoppen die gelukkig niets opleverden. Niettemin kwamen ook wij in scoringspositie: de opgekomen rechtsback Kay Redeker had wellicht wat minder onzelfzuchtig moeten zijn en zelf moeten schieten. Nu ging zijn voorzet voorlangs.

Na de rust begon DCS met enkele overtredingen van hun rechtsback, waarvan Kabir Sabotic vaker dan eens het slachtoffer was. Na een slecht genomen vrije trap kwam een afvallende bal voor de voeten van middenvelder Ralph van der Burg die met een afstandsschot voor de 1-2 zorgde. Nog maar enkele minuten later was het al 1-3. Linksback Daniël te Winkel stoomde voor de zoveelste keer op langs de zijlijn, gaf de bal vanaf de achterlijn voor waarop Timothy Gernaat fraai intikte. In de slotfase golfde het spel op en neer. Zowel Yeftha Nyamsangya als Kabir Sabotic kwamen in scoringspositie, aan de andere kant waren er de nodige kansen voor DCS. In die periode lukte het ons niet echt om de bal in de ploeg te houden en de wedstrijd uit te spelen. De wederom uitstekend keepende Niels Janssen toonde in die fase zijn kwaliteiten. Het laatste kwartier wisselde FC Winterswijk nog twee keer. Middenvelder Robbert Kiekebosch kwam voor Kay Redeker (Ralph van der Burg schoof door naar de rechtsbackpositie) en Job Veldhuisen loste Yeftha Nyamsangya af.

Eindconclusie: een mooie overwinning op DCS. Daar waar we tegen Orion thuis misschien te weinig kregen, kregen we nu wellicht iets te veel.
Compliment aan de goed leidende scheidsrechter Stienezen.

Deel dit bericht