02-12
28-11-2015: EGVV 2 - FC Winterswijk 4 (zat)
Afbeelding: Zaterdag 4 seizoen 2015-2016

Onze zo geliefde jonge helden hebben gisteren een zeperd van jewelste opgelopen. In de uitwedstrijd tegen het tweede elftal van de Eerste Gelselaarse Voetbal Vereniging kregen ze een oorwassing die zijn weerga niet kent. Het was in één woord een drama.

De eerste kans was nog wel voor de jonge helden. Daniël van Rienen nam de bal knap aan en schoot vervolgens uit de draai in. Helaas, in het zijnet. Daarna walste de thuisploeg er overheen. Onder aanvoering van een ijzersterke spelbepaler speelde EGVV een nagenoeg foutloze wedstrijd. Het waren allemaal fysiek sterke spelers. Misschien voetbaltechnisch gezien niet het meest begaafd, maar knokken voor elke meter, een 100%, wat zeg ik, 200% inzet, dat hoefde je ze niet te leren. Al snel stond het 1-0. En als het met een kwartiertje 3-0 had gestaan, had niemand wat kunnen zeggen. Wessel Lammers bracht vanaf elf meter (hands van een verdediger) de stand weer in evenwicht: 1-1. Maar vlak voor rust ging het toch weer mis: 2-1.

Coach De Smidt dacht in de rust dat het voetballend nog wel goed zou komen. Dat bleek een vergissing. Veel onnauwkeurige passes, slechte balaannames, te slap in de duels, te weinig bezieling denk ik ook... Nee, dit was het niet. Zo win je geen wedstrijden. Na de warme thee veegde de thuisploeg de vloer aan met de jonge helden. Ze hadden beter vooraf het veld een beetje kunnen aanvegen. Tjonge jonge, wat een bladeren! Tuurlijk, het is herfst. En dan waait het. Dus heb je bladeren en takjes. Maar dit leek nergens op. Volgens mij heeft de plaatselijke reinigingsdienst afgelopen week alle bladeren in heel Gelselaar bij elkaar geharkt en uitgestrooid over het veld. Dat veld was trouwens ook verre van vlak. Echt goed verzorgd voetbal was hierop dus niet mogelijk. En laat dat nou net dat wezen dat de jonge helden zo goed beheersen. Nu moesten ze mee in het hotseknots-voetbal. Werken, buffelen, “de rugge krom”... En helaas, dat ging ze vandaag niet goed af.

Maar laat ik het veld en de vele bladeren niet de schuld geven. Dan doe ik de thuisploeg te kort. Met een man minder (!) kwamen de groenwitten knap op 3-1. En na een domme charge binnen het strafschopgebied van Teun Koldeweij knalde de aanvoerder de toegekende pingel binnen: 4-1. Toen lieten de jonge helden het koppie helemaal hangen. Tim Overbeek behoedde zijn team met twee gave reddingen voor een nog grotere achterstand. Maar ook hij ging bij een hoekschop pijnlijk in de fout. Hij liet de bal knullig door zijn handschoenen glippen: 5-1. Arme Tim. Niet mee zitten kerel. Kan een keer gebeuren. Tot slot werd het ook nog 6-1.

Snel vergeten maar deze wedstrijd. En de accu weer opladen voor volgende week. Het laatste potje alweer voor de winterstop. Thuis tegen concurrent Grolse Boys. Bij hen sloegen gisteren de stoppen door hoorde ik. Twee spelers gingen met elkaar op de vuist. Gevolg: twee keer rood. En dus twee keer een schorsing. Daar moet van geprofiteerd worden jongens!

OPeee

Deel dit bericht