03-12
28-11-2015: FC Winterswijk VR1 (zat) - KOSC VR2
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2015-2016

Zaterdag vrouwen zetten goede lijn door en sturen KOSC VR2 met een dikke nederlaag naar huis. Op sportpark Jaspers werd het maar liefst 10-0 voor de zwarthemden.

FC Winterswijk begon direct scherp aan de wedstrijd. In het eerste kwartier namen de zaterdag vrouwen duidelijk meteen de touwtjes stevig in handen. Het was Fleur Grevers die na een paar kansjes de score opende met een prima solo-actie. Hard en strak vloog haar schot in de touwen. Vlak daarna volgde ook haar tweede. Opnieuw slalomde zij door de verdediging en trof zij doel.

FC Winterswijk bleef geconcentreerd voetballen en gaf achterin nauwelijks kansen weg. Het centrale duo Sandra Wiggers en Lesley te Kortschot was zichtbaar op elkaar ingespeeld en keerde vrijwel alle kansen van KOSC VR2. Even werd het nog spannend toen keepster Daisy Vreman een bal wel erg kort terugspeelde op Sandra Wiggers. Het schot dat hierop volgde klemde ze echter zonder al teveel problemen tussen haar beide handen. Beide backspeelsters Maartje Grevers en Sharon Groot Jebbink deden in aanvallend opzicht goed mee en gaven hun snelle tegenspeelsters nauwelijks de kans een voorzet te geven.

Toen Fleur Grevers, na ruim 20 minuten voetballen, neergehaald werd in het 16 meter gebied besloot de scheidsrechter volledig terecht de bal op de stip te leggen. Keepster Daisy Vreman kwam na kort aarzelen toch haar doel uitgerend om plaats te nemen achter de bal. De keepster van KOSC zat volledig in de verkeerde hoek en met haar tong ver uit haar mond vierde Daisy haar doelpunt. Hiermee kwam FC Winterswijk op een veilige 3-0 voorsprong.

Voor de rust wisten de zaterdag vrouwen hun voorsprong nog uit te breiden naar 6-0.  Het vierde doelpunt ontstond uit een voorzet van Sandra Wiggers die nog licht aangeraakt werd door moeder Wilma Wiggers. Ook linkshalf Sanne Aalbers pikte een doelpuntje mee dankzij een schampschot dat hard genoeg was om de keepster te laten grabbelen. Tot slot was het Wietske van Dijk die een voorzet heel beheerst wist af te ronden en hiermee de ruststand op 6-0 bracht.

In de tweede helft moesten de zaterdag vrouwen weer even op gang komen. Lange tijd hadden ze grote moeite met de behendige linkshalf en de snelle linksbuiten. Mondjesmaat werden er kansen gecreëerd door KOSC VR2 maar in de afronding ontbrak het ze telkens aan scherpte.
Na ruim 60 minuten voetballen was het Wietske van Dijk die opnieuw wist te scoren. Maartje Grevers kwam vanaf links goed op en na een korte rush langs de zijlijn vond zij Wietske helemaal vrij in het 16 meter gebied. Wietske twijfelde geen moment en plaatste de bal hard in de verre hoek.
Na dit doelpunt kwam FC Winterswijk weer steeds beter in haar spel en kreeg het weer de overhand.  Fleur Grevers wist opnieuw het net te vinden en ook Jolanda Smit trof doel na een mooie combinatie door het hart van de verdediging van KOSC VR2.

Het beste werd voor het laatst bewaard. Wilma Wiggers die na een prima eerste helft gewisseld werd greep, toen ze het veld voor de laatste 15 minuten van de wedstrijd weer in kwam in de spitspositie, direct haar kans. Kort wees ze met haar vinger waar ze de bal wilde hebben. Maaike Gerritsen zag dit en plaatste de bal achter de verdediging. Wilma reageerde zeer attent en met een schitterend bekeken schot over de keepster heen tekende ze voor de 10e goal van de wedstrijd.

Deze middag speelden de zaterdag vrouwen een goede wedstrijd waarin als team gevoetbald werd en door hard werken mooie combinaties opgezet werden en er verzorgd gevoetbald werd.

Deel dit bericht