01-05
29-04-2017: FC Winterswijk 4 (zat) - AZSV 9
Afbeelding: Zaterdag 4

Soms is voetbal net een rollercoaster

Je hebt van die wedstrijden, dan gebeurt er van alles. Kom je gewoon tijd tekort om het allemaal te bevatten. Mooie doelpunten tegenover gemiste kansen, uitblinkers tegenover pijnlijke uitvallers, perfecte combinaties tegenover prutserig samenspel… Zo ook vanmiddag, bij de wedstrijd tegen laagvlieger AZSV uit Aalten.

Ondanks dat de jonge helden niet op volle oorlogssterkte waren, startten ze goed. Bijna goed dan. Al na twee minuten stormde Wessel Lammers alleen op de keeper af. Helaas. Drie minuten later tikte ook Roy Oonk van een metertje of vijf naast. Dat was nog best moeilijk hoor, want het doel was leeg! Gelukkig maakte Wessel na een kwartiertje ballen zijn fout goed door een mooie aanval feilloos af te ronden: 1-0. Dat was verdiend, want FC Winterswijk was beter. Zo kreeg Daniël van Rienen twee kansen, maar zijn inzetten waren respectievelijk te zacht en te hoog. Toen Berend Lammers binnen de zestien werd neergelegd, leek de wedstrijd gespeeld. Echter schoot broer Wessel de toegekende ‘pingel’ naast. Tja… Het zal toch weer niet?! De jonge helden waren even van slag. En de rood-witte gasten kregen zowaar een paar kansjes. Maar de uit de mottenballen gehaalde en afgestofte Jan Nieuwenhuis deed zijn werk en redde tot twee keer toe prima. ‘Iron-Jan’ is inmiddels 47 jaar, draagt ook nog steeds hetzelfde keeperstenue als in zijn eerste jaren bij de senioren, maar probeer hem maar eens te passeren. Lekker Jan!!

In de rust werd de boel omgegooid. Er kwam een echte verdediger in – de van het 3e geleende Casper Toebes – en Steven Thangathurai werd naar het front gestuurd. Dat bleek een gouden zet. Eerst moest Iron-Jan wel twee keer handelend optreden. Laten we het er maar op houden dat de verdediging nog niet helemaal goed stond (ahum). Toen was het ‘Stevie-time’. Zijn eerste schot ging voorlangs, maar daarna zorgde hij voor een loepzuivere hattrick! Zijn tweede dit seizoen! Klasse Steven! De 2-0 voelde echt als een bevrijding. Want wat ging het afwerken weer moeizaam. En dat de ‘man of the match’ ook oog heeft voor anderen, is wel duidelijk. Tussendoor legde hij de bal prima breed op de mee opgekomen Dion Olbach, die vervolgens keurig afrondde: 3-0.

Het is de bezoekers te prijzen dat ze bleven doorgaan. Op zoek naar die eretreffer. Maar Iron-Jan wilde niet meewerken. Hij hield zijn box schoon in een één-op-één-situatie en even later ranselde hij met een katachtige redding à la Frans de Munck, bijgenaamd ‘De Zwarte Panter’, een tegendraadse kopbal uit zijn doelmond. Machtig mooi!

Uiteindelijk dus toch een ruime overwinning, 5-0. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. De laatste tien minuten moest men zelfs met tien man verder. Allereerst viel Berend Lammers uit met een hamstringblessure. En ook Ruben Obbink (knie) haalde het eindsignaal niet. Zij missen volgende week vrijwel zeker de belangrijke clubderby tegen het 5e. Een zware aderlating. Dat is zeker. Hoe gaat dat opgevangen worden?

OPeee

Deel dit bericht