29-04
29-04-2017: Longa '30 JO9-7G - FC Winterswijk JO9-9
Afbeelding: JO9-9

Talentjes blijven maar winnen

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen Longa '30 JO9-7G op het programma. Vooraf stond Longa '30 met slechts twee punten achterstand op plek 4, dus net achter De Talentjes. Vanwege de afwezigheid van Keano en Joshua had coach Gerben een extra speler geregeld, namelijk keeper Drees.

FC Winterswijk begon traditioneel moeizaam. Waar meestal na een minuut of vijf het ontzag voor de fysiek sterkere tegenstanders wel verdwenen is en er lekker gevoetbald wordt, was dat nu even anders! Longa '30 was namelijk niet alleen fysiek sterker, maar kon ook heel behoorlijk voetballen. En dus duurde het een halve wedstrijd voordat De Talentjes de schroom van zich afgooiden.

Vanaf het begin was Longa '30 de bovenliggende partij, en kreeg het ook een paar kansjes. Gelukkig liet Drees zien dat hij prima kan keepen. Helaas werd hij verrast door een lastige stuiterbal, waardoor Longa '30 de leiding nam: 0-1. De Talentjes hadden moeite om tot kansen te komen. Nadat een aanvallende actie was mislukt zette Lenn wel goed druk op zijn tegenstander. De bal werd veroverd en door Lenn binnengeschoten: 1-1.

Normaal gesproken werkt zo'n gelijkmaker bevrijdend, maar ditmaal kwamen onze jongens zelfs na dit doelpunt nog niet los. Sterker nog, Longa '30 nam opnieuw de leiding: 2-1. Dit was de (terechte) ruststand.

In de 2e helft moest er uit een ander vaatje getapt worden. Coaches Stefan en Gerben hadden in de rust aangegeven dat er sneller geschoten moest worden, en verdedigend moesten de middenvelders wat verder naar achteren staan. Dit had al vrij snel effect. Thom won het duel van zijn tegenstander en wist Mats te bereiken. Deze speelde gelijk vooruit in op Efraïm, die op zijn beurt doorspeelde naar Rens. Rens had al gezien dat Lenn was meegelopen en bediende hem op maat. En Lenn knalde de bal achter de keeper: 2-2.

Ditmaal werkte de gelijkmaker wel als doping! Er werd weer geknokt voor elke bal, en in balbezit werd er vrijgelopen en goed overgespeeld. Dit leverde een paar kansjes op, die helaas niet werden benut. Lenn liet zien dat hij goed had geluisterd in de rust. Hij kreeg de bal aangespeeld, kon opendraaien en dacht op 20 meter van het doel: Laat ik maar eens schieten! Zijn poeier vloog over de verdedigers en langs de keeper, die verbouwereerd achterbleef: 2-3. Eindelijk was daar de voorsprong! En deze werd indien nodig met man en macht verdedigd. Thom en Guus waren weer ouderwets op dreef achterin. Sterk in de duels, en Guus zelfs met een prachtig blok bij een schotkans. Er werd praktisch geen kans meer weggegeven. En als er toch een keer een bal op doel kwam, stond daar Drees. Voor de verdedigers knokten Rens, Lenn, Efraïm, Mats en Jim voor iedere bal. Was de bal veroverd, dan werd er goed combinerend de aanval gezocht. Op die manier werd Rens goed vrijgespeeld op links. Er volgde een fantastische voorzet, die door Jim prima werd binnengetikt: 2-4. Wat een prachtig uitgespeeld doelpunt!

In het restant van de wedstrijd werd er niket meer gescoord, waardoor de zevende (!!) overwinning op rij een feit was.
Complimenten aan alle spelers voor de geweldige inzet! Het woord zwaarbevochten is zonder twijfel op zijn plaats. En dan uiteindelijk de overwinning over de streep trekken geeft eigenlijk nog keer voldoening dan een eenvoudige winst, zoals we ook mal hebben meegemaakt.

Dan natuurlijk nog de strafschoppen!
Guus opende het bal met een prachtige bal in de bovenhoek. Vervolgens misten Rens (via de lat over), Lenn (naast) en Efraïm (gestopt). Thom en Mats schoten daarna weer prima raak, Jim zag zijn inzet gestopt door de keeper en keeper Drees schoot naast. Drees pakte bovendien nog twee Lichtenvoordse pingels.

Volgende week spelen we weer eens thuis (dat is lang geleden!), tegen Meddo SC JO9-2. Aanvang 08:30 uur.

Deel dit bericht