01-11
29-10-2016: FC Winterswijk VR1 (zat) - Quick '20 VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1

FC Winterswijk VR1 verovert koppositie na winst op Quick ’20 VR1

Op de laatste zaterdag van oktober speelden de zaterdag vrouwen thuis tegen Quick ’20 VR1. Al een aantal weken pakken de zaterdag vrouwen de volle buit in zowel competitie als bekerwedstrijden. In Quick ’20 troffen de Winterswijkers een jonge, maar zeker goed op elkaar ingespeelde ploeg. Dit werd direct zichtbaar toen FC Winterswijk de wedstrijd vrij slordig begon. Ja, Quick ’20 speelde in zwarte shirts (en de Winterswijkers daardoor in het wit), maar sommige ballen werden wel heel makkelijk bij hen in de voeten gespeeld. Quick ’20 maakte hier dankbaar gebruik van en wist er zo een aantal keer gevaarlijk snel uit te komen. Het was dan ook vanuit slordig balverlies dat Quick met 4 man vol in de aanval kon. De speelster die de bal in haar voeten geschoven kreeg, besloot te gaan voor eigen succes en bracht haar ploeg na een korte rush op een 0-1 voorsprong.

Winterswijk herpakte zich echter goed en ging beter voetballen. Er werd veel op de helft van de tegenstander gespeeld en de voorhoede zette op de juiste momenten druk. Ilse Wiggers was al een aantal keer dichtbij een doelpunt en toen de keepster de bal wat ongelukkig tegen haar eigen medespeelster aanschoot, was Ilse er dan ook als de kippen bij. Via de binnenkant van de paal schoot ze binnen en bracht hiermee haar ploeg weer op gelijke hoogte.

Met nog zo’n 10 minuten te spelen in de eerste helft was het opnieuw raak. Jolanda Smit wist een vrije trap net buiten het 16 meter gebied perfect over de muur in het doel te schieten waardoor de Winterswijkers toch nog met een voorsprong de rust in gingen.

Na wat banaantjes, woordenwisselingen en de nodige ranja was het tijd voor de 2e helft. Wederom startten de zaterdag vrouwen niet geweldig. Quick ’20 zette met grote inzet veel druk op de Winterswijkers. Het spel golfde wat op en neer, maar de betere kansen waren toch wel voor de thuisploeg. Desondanks was het Quick ’20 dat opnieuw scoorde. Na balverlies op het middenveld werd er snel via de rechterflank een aanval opgezet. De prima voorzet die hieruit volgde kon vrij simpel worden binnengelopen.

Niet veel later leek de schade nog groter te worden toen een speelster van Quick ’20 vanuit een corner de bal probeerde binnen te koppen. Keepster Daisy Vreman stond echter op precies de goede plek en had de bal, bijna tot haar eigen verrassing, klemvast. Dit had de wedstrijd een heel andere wending kunnen geven, maar gelukkig schudden de gelijkmaker en deze grote kans FC Winterswijk juist wakker. Er werd scherper verdedigd, zuiniger omgegaan met balbezit en overal net een stapje extra gezet. Sanne Aalbers liet zien als centrale verdediger erg sterk te staan en gaf haar tegenspeelster nauwelijks meer ruimte. Ook Lynn Boeijink hield zich knap staande tegen haar snelle en behendige tegenspeelster die in de 2e helft nauwelijks nog in de buurt van het 16 meter gebied kwam.

Met nog ruim een kwartier te spelen vonden de zaterdag vrouwen eindelijk weer een gaatje in de defensie van Quick ’20. Maxime Klein Langenhorst, die het als linksback wederom zeer verdienstelijk deed, bereikte vanuit een vrije trap Maaike Tetelepta die met een korte beweging haar tegenspeelster op het verkeerde been zette. De laatste vrouw van Quick ’20 kwam vervolgens in hoog tempo op haar af en liet hiermee Wietske van Dijk volledig vrij. Maaike zag dit nog net op tijd, passte Wietske in die vervolgens, ondanks het advies van Jolanda Smit om de bal nog aan te nemen, ‘m in 1 keer op de slof nam. En met succes: hard en strak verdween de bal in de linkerhoek.

In het laatste kwartier zetten de Winterswijkers nog extra aan nu ze zagen dat de vrouwen uit Oldenzaal moe begonnen te worden. Wederom viel er een doelpunt vanuit een doodspelmoment toen Wietske van Dijk een cornerbal perfect voor het doel wist te krijgen. Maaike Tetelepta werd volledig vrijgelaten en met haar hoofd zover mogelijk vooruit geschoven bracht ze haar ploeg met een kopbal op een veilige 4-2 voorsprong. Het slotakkoord was niet veel later wederom voor Wietske van Dijk. Jolanda Smit legde de bal na een korte solo prima terug op Wietske die in alle rust de bal voor haar rechter klaarlegde, aanhaalde en met haar schot de keepster het nakijken liet: 5-2.

Een trainingskamp naar Finland lijkt een logische stap nu Wietske van Dijk na 3 maanden stage in Finland in zowel de bekerwedstrijd van dinsdag 25 oktober als deze competitiewedstrijd strooit met assists en doelpunten alsof ze nooit weggeweest is. Voorlopig zit een trainingskamp er echter nog niet in dus tot die tijd maken de zaterdag vrouwen zich op voor de volgende competitiewedstrijd.

Op zaterdag 5 november spelen ze uit in Holten tegen Blauw Wit ’66 VR1. Wederom een erg belangrijke wedstrijd waarin de zaterdag vrouwen hun voorsprong op de nummer 3 van de ranglijst zouden kunnen vergroten tot 6 punten.

Deel dit bericht