01-12
29-11-2014: FC Winterswijk 4 - FC Winterswijk 5 (zat)
Afbeelding: Zaterdag 5 seizoen 2014-2015

De oudjes van Henk Graaskamp en Jan Mengers verslaan verdiend de broekies van het 4e

De spelers en begeleiders van het vierde hadden de week voorafgaand aan deze wedstrijd de oudjes van het 5e op scherp gezet door meerdere malen aan te geven dat ze deze wedstrijd wel even dik gingen winnen. Dat gebeurde dus niet.

FC Winterswijk 4 begon sterk, veel beweging over het hele veld en wij hadden moeite om in dit tempo mee te gaan, maar zoals verwacht ging de eerste storm na een minuut of 10 liggen waarna wij de mogelijkheid hadden het spel te vertragen en ons eigen spel te gaan spelen. Dit lukte redelijk, maar gezegd moet worden dat het vierde ook uitstekend tegenstand bood, waardoor wij ook snel de bal naar voren moesten hanteren en niet de mogelijkheid hadden de bal lekker rond te laten gaan. Verdedigend gaf het vijfde in de eerste helft niets weg, duels werden op het scherpst van de snede uitgevochten en af en toe werden de grenzen van de scheidsrechter (good old Bennie Hamer) opgezocht. Toch waren wij het die in de eerste helft al dik voor hadden moeten staan. Edward Meijnen stond twee keer oog in oog met de keeper, maar miste. Ook Thomas Droppers kwam niet tot scoren. De grootste kans was voor Jeroen Scheurs, die alleen voor de keeper zijn inzet gestopt zag worden. Rust 0-0, we waren vergeten ons zelf te belonen.

In de tweede helft was het het 4e dat sterk begon en ons verder terugdrukte, maar hier voetbalden we af toe prima onder uit. Uit een van deze aanvallen was het uiteindelijk Jeroen Fukkink die Edward Meijnen de diepte in stuurde, alleen voor de keeper faalde Edward nu niet: 0-1. Het 4e ging nu nog feller spelen, verhoogde nog een keer het tempo. In het veld keek ik om me heen of het aan mij lag maar ik zag dat iedereen op zijn laatste benen liep. Maar wie niet snel is moet slim zijn, steeds meer frustratie en minder voetbal van het vierde waar wij van profiteerden. Geert Boeijink vond na een goede aanval Edward Meijnen die de bevrijdende 0-2 aantekent.

Al met al een verdiende overwinning voor de Oudjes die door tegenstander op scherp gezet waren.
Jammer broekies ik zal de hele winterstop maar door trainen, anders gaan we jullie na de winterstop opnieuw inmaken.

Jeroen Fukkink

Deel dit bericht