01-12
29-11-2014: FC Winterswijk D1 - asv Dronten D1
Afbeelding: D1 seizoen 2014-2015

Zaterdag stond de wedstrijd tegen asv Dronten op het programma. Dronten had vorige week koploper NEC verdiend verslagen, tevens hadden zij de laatste 6 wedstrijden op rij met duidelijke cijfers gewonnen. Een hele sterke tegenstander dus voor onze jongens. Na de onnodige nederlaag van vorige week was het duidelijk dat onze jongens iets goed te maken hadden.

We beginnen uiterst sterk aan de wedstrijd, we hebben nog maar net afgetrapt als de bal van achteruit bij Esteban terecht komt die Angelo op de zijkant weet te vinden. Met een steekpass wordt Kay bediend, die net naast schiet. Nog geen minuut later is het Angelo die nu door Kay weggestuurd wordt, maar net geblokt wordt door een tegenstander als hij uit wil halen. We schrijven de zevende minuut als Jurriën de bal op het middenveld verovert, zich prima vrijspeelt en van zo’n twintig meter keihard op de lat schiet. Het begin is ijzersterk, alleen vergeten we onszelf te belonen met een doelpunt. Vanuit het niets staat het ineens 0-1, een mooie aanval door het centrum wordt knap door de spits afgemaakt: 0-1, al dien ik te zeggen dat we niet echt scherp verdedigen bij deze actie. Maar gezien het spelbeeld is er niets aan de hand. Dronten ruikt zijn kans en wij hebben het 10 minuten heel erg moeilijk, al moet ik zeggen dat Dronten in deze fase ook dodelijk effectief is. In deze 10 minuten scoren ze uiteindelijk nog twee keer uit evenzoveel kansen. Ruststand 0-3, maar ons veldspel is niet slecht, misschien wel beter dan dat van onze tegenstander. Ik denk ook dat wij meer balbezit hebben gehad in de eerste helft, maar in de omschakeling was Dronten heel sterk en slim.

De mededeling naar de jongens was duidelijk. Uitslag is niet belangrijk, lekker voetballen en niet de kop laten hangen want we spelen best wel goed. Dat zie je ook de tweede helft, we zijn voortdurend in balbezit, zonder echter echt gevaarlijk te worden. Dronten kan de hele tweede helft nog twee keer voor gevaar zorgen, maar gelukkig is de spits de scherpte van de eerste helft kwijt. Hij laat zien ook maar een mens te zijn door deze kansen te missen. Daarentegen krijgen wij in het laatste kwartier nog een aantal mooie kansen. Uit een afgeslagen corner is het Siem die vanaf links de bal voorzet, daar waar Esteban de bal net mist komt deze bij Kay terecht. Hij heeft net iets te veel tijd nodig om doeltreffend uit te halen, waardoor de bal naast gaat. Vijf minuten voor tijd belandt de bal na een uitstekende aanval voor de voeten van Esteban die hard uithaalt in de korte hoek, waar de keeper net redding kan brengen. Een corner in de voorlaatste minuut wordt door Esteban knap ingekopt, deze kan onderweg net niet binnen getikt worden door Siem. Uiteindelijk blijft het 0-3, maar vind ik dat we meer verdiend hadden. De tegenstander, die alleen maar met grote tweedejaars kerels speelde, was vond ik voetballend de mindere van ons, waarvoor ik jongens een compliment moet maken. Ze hebben goed gespeeld en ook strijd geleverd. Mentaal hebben we het ook uitstekend gedaan, door na drie doelpunten in 10 minuten toch weer de draad op te pakken, ondanks dat je weet dat het hierna onmogelijk is de wedstrijd nog te winnen.

Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd voor de winterstop. Opnieuw spelen we thuis, nu tegen koploper NEC. Bij deze een oproep aan iedereen die dit verslag leest: Kom volgende week onze jongens aanmoedigen, zij kunnen alle steun gebruiken. We spelen om 10.30 uur op het hoofdveld.

Deel dit bericht