01-12
29-11-2015: Rietmolen 3 - FC Winterswijk 8 (zon)
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2015-2016

FCW8 weet weer eens te winnen

Wind, regen, kou. Ja, het was weer tijd voor een lekkere pot van FCW8. En dat lukte ook, ondanks de smalle selectie. Alle 'mooi-weer-voetballers' waren afgehaakt in de loop van de week. Na een 2-0 voorsprong halverwege, werd er uiteindelijk een comfortabele 4-0 zege geboekt in en tegen Rietmolen. Dat werd er wel weer eens tijd.

Ondanks dat FCW in de eerste helft regelmatig slordig speelde, waren de bezoekers wel de bovenliggende partij. Soms was er ook uitstekend voetbal te zien. De beide aanvallen voorafgaand aan de eerste twee treffers waren om in te lijsten. Veel spelers waren er bij betrokken en de bal ging via veel schijven en mooie loopacties richting het doel van de tegenstander. Beide malen was gelegenheidsspits Robert B het eindstation van de aanval.

Na de rust was er the return of the legend Ferdy. Hij werd uiteraard in de spits neergezet en ging getergd op zoek naar zijn eerste goal in jaren. Die kwam er uiteindelijk ook. Na opnieuw een prima aanval gaf hij het laatste zetje. Even daarvoor had Sonny de wedstrijd al op slot gegooid met een bekeken schot. Die goals kwamen op het perfecte moment. Rietmolen wilde nog even alles op alles zetten om terug te komen. Een inzet op de lat en een bal die door Robert M. van de lijn werd gehaald waren de enige wapenfeiten. Wat na de 0-4 volgde was een miniconcert van de uitstekend leidende scheidsrechter. Daar had hij zelf geen schuld aan. Beide teams maakten onnodige overtredingen en de arbiter moest daarom veel te vaak zijn fluit gebruiken...

Er waren er slechts een paar, maar de meegereisde fans uit Winterswijk waren ondanks de kou langs de lijn flink opgewarmd door deze wedstrijd. Het was weer ouderwets genieten. Hopelijk wordt de support ook volgende week weer beloond. Dan reist FCW8 helemaal af naar Laren om daar tegen de Witkampers te spelen. Daarna volgt een welverdiende winterstop.

Deel dit bericht