01-11
30-10-2016: Longa '30 6 - FC Winterswijk 6 (zon)
Afbeelding: Zondag 6

Dom verlies in topper bij Longa

Het laatste weekend van oktober mocht FC Winterswijk 6 aantreden in Lichtenvoorde. Door goede resultaten, prima voetbal en een scheids afkomstig uit een rivaliserende plaats van Lichtenvoorde ging FC Winterswijk 6 vol zelfvertrouwen naar Longa. De verwachtingen kwamen echter bedrogen uit. FC Winterswijk 6 liet zich door een arbitrale dwaling uit de wedstrijd spelen en verloor alsnog met 3-1.
Eindelijk was er een club dat FC Winterswijk 6 op waarde wist te schatten. Niets minder dan het hoofdveld was beschikbaar voor deze onvervalste topper. Vooraf werden zelfs de herfstblaadjes nog even van het veld geblazen. Had Longa 1 later op die dag dus mooi geluk dat FC Winterswijk 6 er kwam spelen…

De start was veelbelovend. FC Winterswijk speelde rustig en snel tegelijk, viel aan, creëerde kansen, maar had het vizier niet op scherp staan. Bij een van de weinige uitbraken aan Lichtenvoordse zijde was dat gelukkig ook het geval. Toch liep FC Winterswijk tegen een 1-0 aan uit een counter. De rappe linksbuiten schoot hard in de korte hoek. Voor rust deed FC Winterswijk 6 nog wat terug. Dik- en dikverdiend (nee, die woordkeuze heeft niets met de doelpuntenmaker te maken..) kwamen de zwarthemden op 1-1. JP stond aan het eind van een mooie aanval en wist nu wel te scoren na een prima loopactie. Logisch, want zoals RvdV al zei: ‘Er is er maar één met een actie en dat is JP’.

De tweede helft was nog geen twee minuten oud of FC Winterswijk liep tegen een enorme tegenvaller aan. Een aanval van Longa werd tot tweemaal toe afgevlagd door de grensrechter, maar de arbiter oordeelde anders, terwijl iedereen kon zien dat de grens in zijn gelijk stond. Dit bleek ook meteen het breekpunt in de wedstrijd. FC Winterswijk liet zich uit de wedstrijd spelen en Longa profiteerde ervan. Bij een lang alles of niets offensief viel het aantal kansen tegen. Bovendien vond de tegenstander uit opnieuw een counter wel het net via de linkerkant. Veel pijntjes zorgden er bovendien voor dat er gedurende de gehele tweede helft gemiddeld 10 Longa spelers op de benen stonden; er was er altijd wel eentje die lag. Van deze 'man-meer-situatie' kon FC Winterswijk 6 niet profiteren.
Winterswijk zette aan en vocht voor wat het waard was. Kansen waren er ook om terug te komen, maar een prima doelman en het ontbreken van precisie (of geluk?) zorgden ervoor dat er geen verandering meer kwam in de stand.

FC Winterswijk 6 heeft opnieuw een topper verloren. Opnieuw onnodig als het team eerder in de wedstrijd slagvaardiger zou zijn geweest. Het goede nieuws is dan ook dat er genoeg te trainen is de komende periode, dat ten goede zal komen aan het aantal kruisjes in de map van de trainert. Dus zoals ooit iemand zei: ‘elk nadeel heb zijn voordeel’, alleen dan andersom.

Volgende week zondag slapen de mannen van FC Winterswijk 6 uit na een hakkuhparty. De weken erna spelen ze driemaal tegen Grol.

Deel dit bericht