01-12
30-11-2019: FC Winterswijk 4 - FC Aramea 2
5712

Hoog bezoek doet De Jonge Helden vlammen

In die jaren dat ik mijn favoriete team van FC Winterswijk nu volg, heb ik al heel wat meegemaakt. Maar wat er afgelopen zaterdag gebeurde, overtreft echt alles. Een opsomming: hoog bezoek uit Spanje, zingende Jonge Helden, een flauwvallende Piet, de nieuwe medische staf, een geblesseerde scheidsrechter, een vader die de fluit overneemt… Zo zie je maar, op Sportpark Jaspers gebeurt altijd van alles.

De dag begon met de komst van Sinterklaas en Zwarte Piet. De schrik zat er bij De Jonge Helden meteen goed in. Wat zal de Sint over mij te zeggen hebben, zullen ze hebben gedacht. Maar het viel allemaal mee. Alleen Sebastiaan de Vries moest even op het matje (lees: schoot) komen (zie video). Het ‘Sinterklaas kapoentje’ dat daarna werd gezongen, stemde niet iedereen vrolijk. Piet viel er zelfs flauw van. De EHBO was zoals altijd gelukkig snel ter plaatse. Het gaat naar verluid weer goed met hem.

De bemoedigende woorden van de Goedheiligman hadden wel zijn uitwerking. De Jonge Helden boekten de grootste overwinning van dit seizoen: 7-0. En ik weet niet wat de Sint heeft gedaan, toen Sebastiaan bij hem op schoot zat – de beelden geven ook niet echt uitsluitsel – maar de zuinig scorende aanvaller knalde er maar liefst VIER tegen de touwen. Ook Jelmer van der Stoep en Wessel Lammers lieten het net bollen. En een voorzet van Steven Thangathurai, die door een Arameeër in eigen doel werd geschoten, maakte de zevenklapper compleet.

Komen we gelijk bij de bezoekers, FC Aramea. Ondanks de ruime overwinning van FC Winterswijk is het helemaal geen verkeerd ploegje hoor. Allemaal technisch vaardige spelers. Zeg maar gerust Hakim Ziyechs in de dop. Menig zwarthemd werd af en toe pijnlijk gepoort. De meeste Arameeërs sjouwden trouwens beduidend meer kilo’s mee dan de tovenaar van Ajakkes. Maar dat terzijde. Veel technisch vernuft dus. Maar met alleen dat leg je het tegen de op stoom geraakte Jonge Helden natuurlijk af. En zeker na de peptalk van de Sint. Ze hadden er zin in. De ene na de andere aanval volgde. Tuurlijk, de bezoekers hadden ook mogelijkheden. Maar alles was een prooi voor Gerjo Wiggers, de van Zaterdag 5 geleende keeper. Behalve Gerjo kregen ook Pim Flint en Jesse Rutgers speelminuten om hun skills te vertonen.

Veel doelkansen dus voor De Jonge Helden. Jammer dat ze niet werden benut. De score had zeker hoger moeten uitvallen. Over uitvallen gesproken, scheidsrechter Henny Stemerdink viel halverwege de tweede helft uit met een kuitblessure. Gelukkig was de kersverse medische staf in de persoon van ‘Sjonnie’ van der Stoep aanwezig om hem de eerste verzorging te verlenen. En ook een geluk dat dit uitvallen niet tien minuten eerder was gebeurd. Toen zat onze Sjonnie namelijk nog in de kantine, een broodje kaas naar binnen te werken. Toeschouwer en vader Dim – van Yaniek, van Sjonnie en van Jelmer – was bereid de plaats van de geblesseerde leidsman over te nemen. En dat deed hij met verve. Die man kan ook werkelijk alles hè!

De laatste thuiswedstrijd voor de Hazenavond leverde dus drie punten op. Volgende week uit naar Vogido en daarna voor de beker naar Be Quick. Da’s 2x andere koek.

OPeee

Deel dit bericht