18-11
AD '69 4 - FC Winterswijk 9 (zon)
Afbeelding: Zondag 9 seizoen 2013-2014

Koploper FC Winterswijk 9 heeft voor het eerst dit seizoen punten verspeeld. In de week dat FCWinterswijk 9 exact een jaar lang ongeslagen is in competitieverband, leek het deze zondag lange tijd mis te gaan in Aalten. AD '69 wist op het knollenveld de 2-0 voorsprong echter niet vast te houden. FC Winterswijk 9 zette in het slot alles op alles om een nederlaag te voorkomen en slaagde erin om in het Winterswijks kwartiertje tweemaal te scoren. Eindstand 2-2.

FC Winterswijk 9 nam bij deze wedstrijd voor het eerst de nieuwe tassen in gebruik. De prachtige roze boodschappen tassen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar bieden ook nog eens voldoende ruimte om alles mee te nemen wat je nodig hebt. De eerste helft was rommelig. FC Winterswijk slaagde er niet in veel kansen te creëren en hield totaal geen rust in de ploeg. Toch was Marc Toebes met een enorme pegel dichtbij de 0-1, maar het vergeelde aluminium van het scheve doel voorkwam de voorsprong. Aan de andere kant was AD '69 nog niet gevaarlijk geweest, maar uit een hoekschop wisten de groenhemden wel de 1-0 binnen te koppen. FC Winterswijk probeerde het wel, maar tot veel kansen kwam het niet. De rust werd met een 1-0 achterstand gehaald.

Na de rust was het duidelijk wat FC Winterswijk te doen stond en al snel in de tweede helft was daar de kans op de gelijkmaker. De kans werd niet benut en even later lag ie er aan de andere kant wel in: 2-0. Het gevolg was een enorm druk van FC Winterswijk waarbij achterin man op man werd gespeeld. Alles of niets, was het devies. De wazig fluitende scheidsrechter kon het allemaal niet bijbenen, maar zag wel goed dat Robert Mol werd neergehaald. Een penalty volgde, Marc Toebes legde aan en het vervolg is logisch: 2-1. Er waren nog tien minuten te spelen ging FC Winterswijk op zoek naar de gelijkmaker. Die werd ook gevonden. Een mooie aanval werd afgerond door topscorer Marc Toebes: 2-2.

De nummer 2 speelde ook gelijk, waardoor het verschil vier punten blijft. Komende week staat een vrij weekend op het programma. Een aantal spelers zal zaterdagavond daarom uitvechten wie zich FIFA meister van dit team mag noemen.

Deel dit bericht