28-10
Avanti W. C1 - FC Winterswijk C1
Afbeelding: C1 seizoen 2013-2014

Afgelopen zaterdag moesten we aantreden tegen Avanti W. Op Pieter na konden we weer beschikken over een fitte groep.

We begonnen niet goed aan de wedstrijd, Avanti was vanaf het begin feller en dat resulteerde in de 7e minuut al in 1-0. De goede rechtsbuiten van Avanti speelde zich prima vrij, gaf de bal goed voor op de inkomende middenvelder en die scoorde beheerst. Ondanks dat we niet goed speelden kregen we toch de beste kansen. Zo verscheen Mika 2x alleen voor de keeper maar helaas miste hij jammerlijk. Ook waren we bij een aantal voorzetten niet alert genoeg.

In de rust kwamen Soleiman en Nino in het veld voor Max en Bjarne. Met de wind in de rug probeerden we vanaf het begin van de tweede helft Avanti onder druk te zetten, maar Avanti scoorde na 10 minuten de 2-0. Rob liet zich verrassen door de rechtsbuiten en die scoorde beheerst. Hierna werd de geblesseerd geraakte Tycho vervangen door Rick. Nauwelijks later besloot de zeer warrig fluitende scheidsrechter om Avanti een strafschop te geven voor een overtreding die ongeveer 3 meter buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Dit buitenkansje werd door Avanti dankbaar aangenomen: 3-0. Hiermee was de wedstrijd gelopen. We kregen nog wel een kans voor Twan maar ook die werd gemist. In de laatste minuut kregen ook wij nog een onterechte penalty. Deze werd door Luuk keurig binnen geschoten waardoor de eindstand 3-1 werd.

Door deze uitslag zijn we afgezakt naar de middenmoot. Aanstaande zaterdag ontvangen we Sparta Enschede en dan kunnen we ons revancheren voor deze terechte maar ook onnodige nederlaag. Zoals al vaker aangeven hebben we een goed voetballende ploeg maar zullen we wel met een goede instelling aan de wedstrijden moeten beginnen. Helaas was dat tegen Avanti niet het geval.

Deel dit bericht