09-12
Avanti W. D1 - FC Winterswijk D1
Afbeelding: D1 met sponsor seizoen 2013-2014

De eerste wedstrijd van de “terugronde”, tegen Avanti uit Enschede, de vereniging met de grootste jeugdafdeling van Enschede. De nummer laatst van de ranglijst, maar ja, ik heb het al vaker gezegd, “dat zegt niets in de hoofdklasse”.

De eerste helft:
Onder eigenlijk prima omstandigheden voetbalden we op het kunstgrasveld van Avanti. We begonnen direct lekker scherp, maar ook lekker luchtig en speels. Goed druk op de tegenstanders, die natuurlijk goed wilden presteren tegen de koploper. En misschien wilden de heren coaches/trainers dat wel liever dan het eigen team. Beide heren waren vocaal bijzonder luidruchtig aanwezig en zweepten het eigen team, althans dat was hun bedoeling, vocaal op, maar er was nauwelijks van enige uitwerking op Avanti sprake. Sterker nog, in de 2e minuut is het Hamza, die door goed druk te zetten op een tegenstander de bal veroverd en alleen op de goal afgaat. De keeper wordt vrij laconiek te kijk gezet en de bal belandt keurig in de goal: 0-1. Beide coaches begonnen daarna zo mogelijk nog harder aan te moedigen, waarbij Rob en ik elkaar “onzeker” aankeken: wat staat ons hier te wachten? Gelukkig, in de 4e minuut al, is het wederom Hamza die scoort uit de rebound van een schot dat hij eerder gelost had: 0-2. De heren coaches gillen nu bijna en staan allang niet meer binnen de lijnen van het vak voor de dug-out, waar ze geacht worden binnen te blijven. Tjonge, jonge, wat is dat hier voor een gebeuren……. Rob maant de jongens tot kalmte en rust aan de bal en ondertussen manen Rob en ik elkaar om toch vooral rustig te blijven. En onze jongens spelen keurig onverstoorbaar verder, ondanks af en toe harde charges op hun ledematen die door de coaches van Avanti luid prijzend worden goedgekeurd. Door ons goede spel slaat de vlam niet echt in de pan aan Avanti zijde. In de 18e minuut een ingooi op rechts voor ons, die bij Hamza belandt. Deze zet onberispelijk voor waar Stijn keurig op tijd aanwezig is om de 0-3 binnen te tikken. En de coaches werden nog steeds niet stil. Ondertussen had Avanti ergens nog een lange linksbuiten uit de B6 opgeduikeld die bij Jesse kwam te staan. Jesse genoot zichtbaar van zo’n lange l.. als tegenstander, maar hij had ‘m keurig “in de zak”. In de 26e minuut één van de mooiste doelpunten van ons deze competitie: een snelle uitval over links door Hamza. Hij snelt naar voren en loopt z’n tegenstander er gewoon uit. Het is alleen Sven die net zo snel mee naar voren kan. Hamza heeft hem vanuit z’n ooghoek al gezien en legt de bal keurig voor de goal waar Sven de 0-4 binnen tikt. Faantaaastischhhh!! En de coaches ….? Ze leken zich er langzaam bij neer te gaan leggen. Die waren nu stil.

De tweede helft leek wel een andere wedstrijd: de heren coaches van Avanti waren nu rustig. Misschien kwam dat wel door onze snelle goal direct in de 1e minuut. Een corner voor ons, waarbij de afvallende bal voor de voeten van Joery belandt. Die weet daar wel raad mee: 0-5. Daarna krijgen we diverse opgelegde kansen die er niet in willen. In de 8e minuut is er geklungel in onze achterhoede, waarbij ook onze keeper niet vrijuit gaat. Het was ook een lastige middag voor Bryan omdat hij graag wat te doen heeft. Nu ging hij een beetje de boot in door z’n enthousiasme: 1-5. Daarna brengt Hamza Esteban nog een paar keer mooi in scoringspositie. Eenmaal schiet Esteban naast en 2x kopt hij naast uit een corner van Hamza. Vlak voor tijd wederom wat geknoei achterin, ingeleid door een onverklaarbare terugspeelbal van Clinton: 2-5.

Door deze uitslag staan wij nu op positie 1 vanwege een beter doelsaldo ten opzichte van Excelsior '31.

Woensdag dan de bekerwedstrijd tegen De Graafschap. Graag om 17.45 uur aanwezig op Jaspers.

Deel dit bericht