07-10
AZSV C1 - FC Winterswijk C1
Afbeelding: C1 seizoen 2013-2014

Afgelopen zaterdag moest de C1 aantreden tegen de AZSV C1.  Ook deze week was er weer een lijst aan geblesseerden namelijk: Rik, Pieter, Joël en Rick konden door blessures niet meedoen. Van de C2 kwam Mathijs ons versterken.

De eerste helft was een gelijkopgaande wedstrijd met kansen aan beide kanten. In de 10e minuut werd een doelpunt van AZSV terecht afgekeurd wegens buitenspel. Vlak hierna ontsnapte de C1 toen uit een hoekschop de bal op de lat werd gekopt door een speler van AZSV. Ook FC Winterswijk kreeg een paar mogelijkheden, vooral via Bjarne en Igor, maar helaas was of de eindpass niet goed of werd er een verkeerde keuze gemaakt. Zo werd de rust bereikt met een 0-0 stand.


In de tweede helft kwam Soleyman de licht geblesseerde Rob vervangen. 5 minuten na rust opende AZSV de score door hun diepgaande middenvelder. Hij schoot eerst tegen de paal maar in de rebound scoorde hij alsnog. Maar binnen 5 minuten was de stand al weer gelijk. Tycho stuurde met een schitterende pass Mika weg, hij omspeelde de keeper en schoot eerst tegen de paal maar ook hij scoorde alsnog in de rebound. Hierna werd AZSV sterker en werd FC Winterswijk steeds verder naar achteren gedrukt. Na een foute pass op het middenveld kon hun spits doorlopen op Walter maar die dreef de spits naar de buitenkant waardoor hij de bal naast schoot. Even later weer een grote kans voor AZSV maar Walter bracht prachtig redding. In de 5e minuut van de blessure tijd kreeg AZSV nog een vrijs trap op 20 meter van het doel, maar gelukkig ging deze over het doel. Vlak hierna floot de scheidsrechter af en behaalde de C1 een zwaarbevochten gelijkspel tegen een beter voetballend AZSV. Het hele team verdiend een groot compliment voor de strijd die er is geleverd met ook bij vlagen prima voetbal.

Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen koploper NEO. Ook dit wordt weer een zware wedstrijd want NEO is goed in vorm. Ze scoorden de laatste 3 wedstrijden maar liefst 25 doelpunten. Aan de ons de mooie taak om deze ploeg een halt toe te roepen. Aanvang van de wedstrijd is om 12:30 uur op de Morgenzonweg.

Deel dit bericht