23-04
AZSV D1 - FC Winterswijk D1
Afbeelding: D1 met sponsor seizoen 2013-2014

Bijna het laatste wedstrijdverslag van dit seizoen. Onze een-na-laatste wedstrijd tegen AZSV D1 in Aalten. Een belangrijke wedstrijd met het oog op het kampioenschap en natuurlijk na de wedstrijd van vorige week, waar onnodig en misschien wel desastreus puntverlies was geleden. Onder ideale omstandigheden konden we lekker spelen op een onvervalste grasmat. En dat wisten een aantal jongens ook wel te waarderen. Hoe zouden de jongens van start gaan? Rob had er vertrouwen in en ik weet dat hij een man met ervaring is. En hij kreeg dus weer gelijk.

De eerste helft:
Van meet af aan zetten we de tegenstander onder gigantische druk. Alles voortvloeiend uit de geldingsdrang om het puntverlies weer recht te zetten. Al in de 3e minuut leidt dit tot een hachelijke situatie voor de keeper van AZSV. Hij krijgt een terugspeelbal, die Hamza al zag komen. Zijn anticiperen en het direct onder druk zetten van de keeper, daarbij fanatiek ondersteund door Esteban, leidt er toe dat de bal bij Nick voor de voeten belandt. Hij zet van rechts voor op Hamza, die meteen de 0-1 scoort. Tjakka, dat lucht op. Direct er maar overheen, 1 minuut later is het wederom Hamza, waar deze dag geen maat op staat, die fantastisch door de verdediging van AZSV soleert: meteen al de 0-2. Het is nu wel duidelijk wat de jongens van plan zijn. Daarna blijven we veel sterker, AZSV komt er niet aan te pas. In de 11e minuut is er een vrije bal voor ons die weggewerkt wordt, doch op links voor de voeten van Tom belandt. Hij stoomt op richting de achterlijn en geeft een prachtige voorzet op ....... Hamza, die met een simpele voetbeweging de bal ineens in de verre hoek laat verdwijnen: 0-3. In de 16e minuut is het opnieuw door hard werken Esteban (door direct voorin te storen) die de bal bij Nick krijgt. Nick heeft Hamza gezien, die alweer z'n 4e scoort: 0-4. De tegenstander wordt heerlijk van de mat gespeeld. In de 23e minuut een voorbeeld van een mooie aanval: de bal gaat snel van Hamza via Tom naar Jurre, die mooi op de goal schiet. Zijn schot kan nog door de keeper gekeerd worden, doch de afvallende bal is voor Daan die de 0-5 scoort en ook weer z'n doelpuntje meepakt. Dat vandaag niet alles lukt blijkt 2 minuten later. Daan stuurt Hamza fraai diep weg. In volle vaart dendert hij op de goal af, daarbij een tackle van een tegenstander al struikelend overlevend,en gaat op de keeper af. Zijn listige lobje over de keeper is helaas een prooi voor laatstgenoemde. Uit de corner die hieruit volgt is het Tom die net naast kopt. Doch in de laatste minuut voor de pauze is het wederom Hamza die alleen op de keeper afgaat. Nu weet ie er wel raad mee en scoort de 0-6.

De tweede helft:
Tot de 17e minuut zijn wij duidelijk de veel betere partij doch weten dit niet in doelpunten om te zetten. Hamza heeft nog een fraaie actie waarbij hij zo'n beetje in z'n eentje de hele verdediging dolt maar z'n schot belandt recht in de handen van de keeper. In de 17e minuut is het Hamza die slim de bal onderschept en Nick fraai in scoringspositie voor de goal zet. En Nick weet hier ook wel raad mee: 0-7. 3 minuten later ziet Hamza Sven diep vertrekken. Hij geeft een prachtige pass die Sven keurig binnenschiet: 0-8. In de 26e minuut schiet Hamza nog een keer op de paal. Einde wedstrijd: 3 punten binnen. Missie geslaagd.

De jongens hebben het overduidelijk goed opgepakt. Rob betitelde de wedstrijd tegen De Tukkers als "positief motiverend puntverlies". En die extra motivatie hadden we dus nodig. Nu rustig doorgaan met trainen en dan 3 mei de wedstrijd tegen PH. Hopelijk mogen we dan op het hoofdveld zodat we onder ideale omstandigheden, onder luide aanmoedigingen van het publiek dat in groten getale zal komen, lekker kunnen spelen.

Ouders, nog 1x de jongens "gecontroleerd brengen/begeleiden" zodat zij in staat zijn het seizoen op passende wijze af te sluiten.
T.a.v. Bart, onze sponsor: 3 mei is dus onze kampioenswedstrijd. Als we deze winnen zijn we kampioen. Je bent van harte uitgenodigd. De wedstrijd begint om 10.45 uur.

Deel dit bericht