07-10
AZSV MC3 - FC Winterswijk MC1
Afbeelding: MC1 seizoen 2013-2014

Afgelopen zaterdag speelden we tegen AZSV. Na drie wedstrijden hadden wij zeven punten en zeker na de goede wedstrijd van vorige week waren de verwachtingen hoog gespannen. Met een gehavend team kwam FC Winterswijk aan de start van de wedstrijd. Naomi en Demi waren geblesseerd en tot overmaat van ramp konden Dominique en Evi vanwege ziekte niet mee doen. Ook Anouk was nog niet helemaal okselfris, maar ging wel mee.

Dan de wedstrijd. FC Winterswijk had in haar opstelling wat wijzigingen moeten doorvoeren door het gebrek aan verdedigers, hierdoor moest Marit rechtsachter spelen wat ze overigens prima deed. Na 2 minuten waren we voor het eerst gevaarlijk Laureen draaide zich knap vrij en schoot op het doel, maar de keeper redde prima. Hierna golfde het spel op en neer, maar daar waar FC Winterswijk normaal gesproken sterk op het middenveld speelt lagen nu de problemen, AZSV speelde hier feller waardoor we er niet echt goed uitkwamen. Zo werd AZSV in deze periode ook sterker. Twee schoten van AZSV werden prima gered door keeper Sharon. Ook wij kregen onze kansen wel, Annelot sneed bijna door de verdediging van AZSV en Celine schoot in kansrijke positie te gehaast in waardoor haar inzet naast het doel belande. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand.

Nadat Jeroen Fukkink in de rust nog wat omzettingen had gedaan werd er feller aan de tweede helft begonnen. Hierdoor kreeg FC Winterswijk een aantal kansen zo kon Britt tot twee keer tor aanleggen, kreeg Celine twee keer de kans te scoren, maar de keeper van AZSV redde goed. Aan de andere kant kwam Sharon prima uit het doel toen de spits van AZSV doorgebroken was, waardoor ze de bal naast het doel liep. Even later leek AZSV de zege binnen te halen maar de inzet van hun speelster werd op fantastische wijze door Sharon over haar doel getikt. FC Winterswijk zette nog een keer aan en Annelot soleerde door de verdediging van AZSV maar in plaats van op het doel te schieten liep ze te lang door met de bal waardoor de verdediging van AZSV voor redding kon zorgen.

Al met al werd het een verdiend gelijk spel. Man (vrouw) van de wedstrijd bij FC Winterswijk was Teri, wat heb jij enorm lopen buffelen op het middenveld, mijn complimenten. Volgende week alweer een knaller van een wedstrijd tegen een oude bekende Varsseveld, aanvang 12.30 uur op Jaspers.

De uitslagen van de overige meidenteams:

AZSV MC3 FC Winterswijk MC1 0-0
FC Winterswijk MD1 Eerbeekse Boys MD1 1-1
FC Winterswijk MD2 KSV MD1 1-5
Grol ME1 FC Winterswijk ME1 2-1
FC Trias ME2 FC Winterswijk ME2 1-22
Deel dit bericht