22-09
Bon Boys VR1 - FC Winterswijk VR1 (zon)
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Op donderdag 19 september stond de bekerwedstrijd tegen Bon Boys op het programma. Aangezien deze wedstrijd laatst werd afgelast door de vele regen werd deze nu ingehaald. Bon Boys had net als wij tegen HSC '21 gewonnen, dus de winnaar van deze wedstrijd zou door gaan in de beker. Om 18:00 uur was iedereen aanwezig voor de bespreking. Dit moest in de kleedkamer en jammer genoeg kon Jozua niet op een bord zijn tactiek uitleggen. Maar met goede uitleg en de opstelling in ons hoofd vertrokken we met goede zin richting Haaksbergen. Van de zaterdag kwamen Lesley Geurink, Larysa en Jolanda ons versterken, bedankt dames!

Het duurde even voordat de wedstrijd kon beginnen, aangezien ze bij Bon Boys de hoekvlaggen nog niet klaar hadden staan…
In het begin van de wedstrijd was het nog zoeken voor de dames van FC Winterswijk, en waren ze onder de indruk van Bon Boys. De tegenstander begon fel en hadden een paar snelle mensen voorin, dus werd het in de 15e minuut dan ook 1-0 door een hoog schot. Daarna werd er nog steeds aangezet en dat resulteerde in 2-0 in de 30e minuut. FC Winterswijk wilde wel en toonde veel inzet, maar de ballen kwamen net niet aan en de linies lagen te ver uit elkaar. Toch kregen we wel 3 kansen om een goal te maken, maar het zat de aanvalsters van FC Winterswijk niet echt mee vandaag. Jammer genoeg werd het 3-0 na een goede aanval van Bon Boys. FC Winterswijk hielp elkaar goed en liet het er niet bij zitten. Na een half uur werd er gewisseld en kwam Jolanda in het veld. Zij brak in de 36e minuut door de verdediging van Bon Boys heen en zorgde met een goed hard schot in de hoek voor de 3-1. Dit gaf ons meer vertrouwen en dat uitte zich in de 3-2 in de 40e minuut. Na een goed positiespel op het middenveld kon weer Jolanda uitbreken en liep Sibel goed mee. Nadat eerst de keepster nog in de weg stond, was Sibel alert en tikte de bal mooi in. We gingen dan ook rusten met een 3-2 tussenstand.

Na de uitleg van Jozua om de linies dichter bij elkaar te houden en Silvette meer aan de bal te laten komen, hebben we snel wat DubbelFris gedronken en waren we klaar voor de 2e helft. We begonnen goed en waren veel aan de bal. Maar de kansen die Bon Boys kreeg maakten ze ook meteen af.. 20 minuten na rust hadden ze weer geluk en maakten ze 4-2. Bij FC Winterswijk werd er veel gewisseld in de 2e helft. Onder andere Larysa kwam in het veld als linksback en Lotte als rechtsbuiten. We gingen meer risico nemen door 1 op 1 te spelen en meer aan te vallen. Lotte deed goed mee als rechtsbuiten. We kregen meer balbezit en 25 minuten na rust maakte Anchell dan ook de 4-3. Ze kreeg de bal voor haar voeten, twijfelde niet en schoot goed raak. Beide ploegen wilden er alles aan doen om te winnen, en er kwam meer felheid in de wedstrijd. Van de posities zag je minder terug op het eind maar we bleven wel aanvallen. Helaas met geen resultaat en dus 4-3 als eindstand.

Het was onze 2e wedstrijd tegen een aardige tegenstander. Het ging helemaal niet zo slecht en we zijn op de goede weg. Met vertrouwen richting de competitie!

Deel dit bericht