03-02
BZSV De Blauwwitters 1 - FC Winterswijk 1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag 1 met sponsor seizoen 2013-2014

Toen Blauwwitters-speler Ruben Versteegen op een prachtige manier de 2-0 binnenschoot, was er binnen het FC Winterswijk-kamp niemand die nog op een gunstig resutaat rekende. Op dat moment waren er 78 minuten gespeeld.

De thuisclub begon fel aan de wedstrijd en kwam na 12 minuten aan de leiding door een doelpunt van Herman Hiemstra. FC Winterswijk had moeite om de Blauwwitters van zich af te houden, en moest het hebben van enkele uitvallen. Een actie van Erik Nijman had een beter lot verdiend. Even later tikte André Geurkink een voorzet van Robin te Kortschot net over het doel.

FC Winterswijk begon sterk aan de 2e helft, maar dat duurde niet lang. Het speelde erg onrustig en er werden veel persoonlijke duels verloren. Af en toe was er een kansje en met kunst- en vliegwerk werd de schade beperkt gehouden. Toen in de 78e minuut zoals boven vermeld de 2-0 op het scorebord kwam, gaf niemend de gasten nog een kans op een gunstig resutaat. De ploeg van Jan Knuivers bleef echter knokken voor een goede afloop. Nadat Jop Nijman de paal had geraakt was het Max Moester die in de 81e minuut de 2-1 scoorde. Even later leek de wedstrijd beslist toen Nick Nijkamp de 3-1 liet aantekenen. Scheidsrechter Wessels uit Hardenberg wees naar de middenstip, maar grensrechter Jan Schreurs stond parmantig met de vlag in de lucht. Na een lange discussie kwam de scheidsrechter terug op zijn besluit en bleef het 2-1. De frustaties liepen hoog op bij de thuisclub, zeker toen Max Moester de onverwachte 2-2 liet aantekenen. Hij verschalkte doelman Emiel van der Pol met een prachtige boogbal. Hierdoor behaalden de gasten een niet meer verwacht gelijkspel.

Deel dit bericht