28-09
DCS 1 - FC Winterswijk 1
Afbeelding: IMG_4642

Twee oude bekende stonden tegenover elkaar. Twee ploegen die altijd vanuit voetballend perspectief tot scoren willen komen. Bij beide ploegen zijn een aantal blessuregevallen die de basisopstelling doen veranderen. Aan FC Winterswijk zijde zijn dat Dimitri Dekker en Kabir Sabotic die vorige week in het duel met Grol uitvielen. Hierdoor moet coach Wilco Geerts zijn opstelling enigszins wijzigen. George Chamoun mag zijn opwachting maken in de hoofdmacht bij de goudzwarten, wat hij overigens uitstekend heeft gedaan.

 

Dat er in de eerste paar minuten van de wedstrijd weinig tot niks gebeurd is misschien te danken door de wisselingen die beide coaches door hebben moeten voeren. In de eerste 10 minuten weet alleen de spits van DCS een poging te wagen, echter zijn schot gaat over en aan de andere zijde komt Joost Mulder net tekort om een voorzet van Daniel te Winkel in het doel te werken. Na 13 minuten is er de eerste grote kans voor Lenn Redeker. Een foute terugspeelbal beland plots in de voeten waarna een één tegen één situatie ontstaat met de doelman van DCS. Een te slappe en voorspelbare bal kan vrij eenvoudig worden opgeraapt. Na bijna 20 minuten is het de volgende grote kans voor FC Winterswijk als Ralph van der Burg een perfecte steekbal aflevert op Siebe te Winkel, echter weet de naar binnen gekomen Te Winkel niet de rust te bewaren en werkt de bal te hard over de goal. De volgende kans is voor DCS, als de rechtsbuiten handig naar binnenkomt en de bal terug wil leggen. De ingekomen speler mist, maar een tweede man weet met een rommelige schot de bal op de paal te werken.

Daarna ontstaat er een periode met weinig beweging aan beide zijden. Het spel vertoont nog niet de denkwijze van beide clubs en dit doet de wedstrijd niet veel goeds. Uit een aantal standaard situaties proberen beide teams wat te forceren, maar tot grote kansen leidt dit niet.  De ruststand is dan ook een matige 0-0, waar wel de beste kansen voor FC Winterswijk zijn te noteren, maar het gevaar daarmee ook aan de andere kant ligt door een plotselinge uitbraak van DCS.

 

De 2e helft begint bijna meteen met een vrije bal vanaf de zijkant. Deze wordt ingedraaid maar bij de 2e paal tot corner verwerkt door DCS. De volgende actie komt van de linksbuiten van DCS-zijde, welke naar binnenkomt, af wil leggen maar wordt weggewerkt door een verdediger FC Winterswijk. Ook nu begint de wedstrijd nog niet de vorm te krijgen welke je mag verwachten van beide ploegen. De ene keer is het FC Winterswijk dat de bal heeft en zo lijkt het dat DCS het spel gaat overnemen. Na circa 65 minuten vindt trainer Geerts het tijd om wat te doen en brengt de eveneens jonge Ilhan Nalovic in het veld, hij vervangt de ietwat onzichtbare Siebe te Winkel. Vanaf dat moment probeert FC Winterswijk iets meer druk naar voren te zetten, maar het onnauwkeurige spel zorgt ervoor dat de bal niet in de ploeg blijft.

De tijd begint wat meer te dringen en nog net voor de klok op 80minuten staat weet FC Winterswijk het net te vinden. Een vrije bal wordt in de 16 meter gebracht door George Chamoun, de lange spits Redeker weet net hoger te komen dan zijn tegenstander en kan vanaf zo'n 15 meter de bal dusdanig van richting veranderen dat hij exact binnen valt. Het lijkt de beslissing in de wedstrijd, aldaar de voorsprong maar minimaal is.

Ondertussen is Daniel te Winkel vervangen door Martijn Prinsen en is het de 89e minuut als trainer Geerts verdedigend geen risico meer wil nemen en Ralph van der Burg vervangt voor Robbert Kiekebosch. De enige taak welke hij heeft meegekregen is alles weg te werken wat hij tegenkomt, waarin hij zeker is geslaagd. Na een ietwat lange blessuretijd weet de scheidsrechter na 95 minuten een einde te maken aan de wedstrijd en keren de Winterswijkers met 3 punten terug naar Jaspers.

Volgende week opnieuw een uitwedstrijd, nu mogen we naar WAVV in Wageningen. Zij delen de 2e plaats samen met Quick 1888 en Vorden. Het beloofd weer een lastige uitwedstrijd te worden, aanvang 14.00u, Sportpark Ketwich Verschuur in Wageningen…..u komt toch ook weer?

Deel dit bericht