04-02
De Tubanters 1897 C1 - FC Winterswijk C1
Afbeelding: C1 seizoen 2013-2014

Afgelopen zaterdag speelde de C1 de eerste wedstrijd na de winterstop tegen De Tubanters 1897 C1 uit Enschede.

De C1 moest het in deze wedstrijd doen zonder de aanvallers Nino (gebroken pols, ging echter wel mee als 14e man), Mika (gebroken teen) en Rik (deed met de B1 mee). Door deze afwezigen speelde Pieter linksbuiten en werd Soleiman in de spits geposteerd. Bjarne speelde op zijn vertrouwde plek als rechtsbuiten. Ondanks deze wijzigingen speelde de C1 een redelijk goede 1e helft. Zowel achterin als op het middenveld had de C1 de controle over de wedstrijd. Dit resulteerde in de 10e minuut al in een 0-1 voorsprong. Een uitstekende pass van Twan werd keurig door Pieter afgerond. Ook hierna bleef de C1 de controle over de wedstrijd houden. Alleen was het jammer dat de kansen die we kregen, één voor Pieter en twee voor Soleiman, niet werden benut. Hierdoor bleven De Tubanters in de wedstrijd. Op slag van rust hadden we geluk dat een uitstekend schot van hun sterk spelende aanvoerder, die trouwens uitstekend door Twan werd bespeeld, op de paal belandde.

Na de rust kwam Max in het veld voor Rick. Ook in het begin van de tweede helft had de C1 controle over de wedstrijd en konden De Tubanters geen enkele kans creëren. Omdat De Tubanters in de gaten hadden dat ze het voetballend niet konden redden, werd het spel harder en fysieker, met soms ook gemene overtredingen. Na ongeveer 10 minuten moest Joël het veld verlaten door een blessure, hij werd vervangen door D1-speler Hamza, die een uitstekende indruk achterliet. Door deze blessure werd Pieter rechtsback en ging Hamza in de spits voetballen. Nog geen 5 minuten later moest ook Pieter, na een gemene overtreding, het veld verlaten. Hierdoor moest Nino alsnog aan de bak. Nino ging in de spits voetballen, Hamza zakte terug naar het middenveld, Tycho werd rechtsback en Twan werd voorstopper. Door al deze wissels werd het spel van de C1 er niet beter op en werd De Tubanters C1 steeds gevaarlijker. Tien minuten voor tijd werd de linksbuiten de diepte ingestuurd en hij scoorde beheerst de 1-1. Vlak voor tijd besliste de aanvoerder van De Tubanters de wedstrijd, toen hij de 2-1 onhoudbaar achter Walter schoot. Dit was tevens de uitslag.

Ondanks deze nederlaag een compliment aan de spelers dat ze niet zijn meegegaan met het harde spel van De Tubanters en dat ze bleven voetballen. Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen Victoria '28. Hopelijk keren er dan een aantal aanvallers terug en vallen de blessures mee, zodat we de 3 punten in huis kunnen houden. Aanvang van de wedstrijd is om 12:30 uur.

Deel dit bericht