17-02
De Tukkers C1 - FC Winterswijk C1
Afbeelding: C1 seizoen 2013-2014

Afgelopen zaterdag speelde de C1  de uitwedstrijd tegen De Tukkers uit Albergen. De C1 moest het doen zonder de geblesseerden Mika en Pieter. Het werd een wedstrijd met twee gezichten.

Over de eerste helft kunnen we heel kort zijn: Deze was zeer slecht. Geen enkele beleving, er werd geen duel gewonnen en zelfs een pass over 3 meter kwam niet aan. We mochten blij zijn dat we met de rust maar met 1-0 achterstonden, want als De Tukkers de mogelijkheden en de ruimte die ze kregen beter hadden benut, dan was de wedstrijd met de rust al beslist geweest. In de rust kwam Nino in de ploeg voor de geblesseerde Rik.

In de tweede helft een onherkenbaar C1. De duels werden gewonnen en de wil om te winnen straalde er weer van af. De Tukkers werden op eigen helft vastgezet en ze kwamen er niet meer uit. In de 50e minuut kregen we een vrije trap, deze werd door Luuk prachtig achter de verdediging gelegd en werd door Soleiman, die net 1 minuut in het veld stond, binnengetikt: 1-1. Ook hierna bleef de C1 de bovenliggende partij zonder tot echte kansen te komen. In de 60e minuut kreeg Nino, tot ieders grote verbazing, binnen 5 seconde twee keer geel wegens praten en kon het veld verlaten. De Tukkers reageerden hierop door aanvallend te wisselen, maar de C1 kwam verdedigend niet in de problemen. De sensationele ontknoping kwam ver in de blessuretijd. Eerst zette Igor met een goede actie Soleiman alleen voor de keeper, maar deze kon redding brengen. De daaropvolgende cornerbal werd weggekopt door een verdediger van De Tukkers en weer teruggebracht door Bjarne. In de kluts die daarna volgde was het Twan die de 1-2 binnentikte. Hiermee behaalde de C1 een niet meer verwachte en ook niet geheel verdiende 1-2 overwinning.

Door deze uitslag en de uitslagen op de andere velden is het nu enorm spannend geworden. Er zijn nu koplopers met 30 punten (NEO, AZSV en Avanti) en de C1 volgt met 29 punten. Onze eerstvolgende wedstrijd is op 8 maart thuis tegen AZSV. Een echte topper!!

Deel dit bericht