09-09
De Zweef C1 - FC Winterswijk C1
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Afgelopen zaterdag speelde FC Winterswijk C1 zijn eerste competitiewedstrijd tegen De Zweef C1 uit Nijverdal. FC Winterswijk begon de wedstrijd zonder de geblesseerden Twan, Rik en Walter waardoor er een paar omzettingen in het team moesten plaatsvinden. FC Winterswijk begon sterk aan de wedstrijd. In de 3e minuut was er al een grote kans voor Mika, maar helaas eindigde zijn schot op de paal. Maar 1 minuut later was het wel raak. Een voorzet van Mika belande in 1x in het doel: 0-1.Een paar minuten later bracht Luuk, via een prachtige vrije trap in de kruising, de stand op 0-2. Ook hierna bleef FC Winterswijk de betere ploeg, maar vergat om de score verder uit te breiden. 10 minuten voor rust kon de rechtsbuiten van De Zweef ongehinderd doorlopen op Djerf en scoorde beheerst de 1-2. Op slag van rust scoorde Nino, na goed voorbereidend werk van Mika, de 1-3. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht.

FC Winterswijk begon niet goed aan de 2e helft. Hierdoor kreeg De Zweef een overwicht zonder dat ze grote kansen kregen. Maar halverwege de tweede helft kwam de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Na een goede pass van de laatste man van De Zweef kon de rechtsbuiten ongehinderd scoren: 2-3. Een paar minuten later had de FC Winterswijk het geluk dat de scheidsrechter vergat te fluiten voor een overtreding tegen de spits van de Zweef. Hierdoor werd De Zweef een zuivere penalty onthouden. De laatste 5 minuten van de wedstrijd waren spectaculair. Eerst scoorde Bjarne, na een fout van de verdediger van De Zweef, de 2-4. Direct vanaf de aftrap werd de bal diep gespeeld op de spits van De Zweef, welke vervolgens onderuit gelopen werd door Joel. Nu gaf de scheidsrechter wel een penalty en dat betekende 3-4.  Mika maakte in de laatste minuut aan alle spanning een einde en scoorde met een hard schot de 3-5. In de blessuretijd scoorde Igor nog de 3-6.

FC Winterswijk C1 behaalde een verdiende 3-6 overwinning! Het voetbal was bij vlagen uitstekend en zijn de eerste 3 punten binnen. Aanstaande zaterdag is er een thuiswedstrijd tegen de Tubanters C1. Aanvang is om 12:30 uur op de Morgenzonweg.

Deel dit bericht