22-11
Doetinchem 1 - FC Winterswijk 1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag 1 met sponsor seizoen 2013-2014

In de Achterhoek Cup waren in de tweede ronde aan elkaar gekoppeld de v.v. Doetinchem en het zaterdagteam van FC Winterswijk. Dinsdagavond 19 november jl. hebben beide ploegen de strijd met elkaar aangebonden op het sportpark De Bezelhorst in Doetinchem. Na een aantrekkelijke wedstrijd trok Doetinchem (ten onrechte) aan het langste eind.

Doetinchem kwam sterk uit de startblokken en zette de verdediging van FC Winterswijk onder druk. Door een te afwachtende houding van FC Winterswijk kwam de thuisploeg op een verdiende voorsprong van 2-0 na doelpunten in de 10e en 15e minuut. Inmiddels kreeg FC Winterswijk steeds meer grip op het wedstrijdverloop door met name op het middenveld druk te zetten, waardoor langzaam maar zeker deze ploeg de overhand kreeg. Dit resulteerde in een aantal doelrijpe kansen, doch het duurde tot de 45e minuut dat de achterstand werd verkleind tot 2-1 door een doelpunt van André Geurkink.

Dit gaf de ploeg de nodige inspiratie om de 2e helft Doetinchem vanaf het begin onder druk te zetten. Kans op kans werd niet benut tot de 60e minuut toen een snelle aanval werd afgerond door Michel Overbeek: 2-2. FC Winterswijk wilde doordrukken maar vond telkens de uitstekende keeper van Doetinchem op haar weg. Tijdens één van de spaarzame aanvallen van Doetinchem verdedigde FC Winterswijk in de 70e minuut slecht uit, waarna de spits van Doetinchem de bal in de bovenhoek krulde: 3-2. In de resterende minuten heeft FC Winterswijk nog een aantal mogelijkheden gehad om de stand gelijk te trekken, maar pogingen van de Winterswijkse aanvallers troffen geen doel.

Na het laatste fluitsignaal keerde de ploeg met een katterig gevoel terug naar Winterswijk, want doorgaan naar de 3e ronde van de Achterhoek Cup was zeer wel mogelijk geweest.

Jan Onnink   
 

Deel dit bericht