14-10
Enschedese Boys D1 - FC Winterswijk D1
Afbeelding: D1 met sponsor seizoen 2013-2014

Afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Enschedese Boys D1, de nummer laatst van de ranglijst. Gelukkig weten we inmiddels allemaal dat dat in de hoofdklasse niets betekent en dat iedere wedstrijd een wedstrijd op zich is. En dat bleek gisteren dus ook maar eens weer. Het hangt van allemaal kleine dingen af en als er dan iets niet wil of loopt zoals we dat graag zouden willen, tja, dan kun je zomaar weer een “zware” wedstrijd hebben.

Nu hadden we zaterdag niet echt een zware wedstrijd maar het ging duidelijk niet van een leien dakje. Daarvoor maakten we het ons zelf misschien ook te moeilijk. Vooral in de eerste helft speelden we met 2 ploegen op 1 helft waardoor de ruimtes klein worden. Extra lastig dus, dan komt het aan op snel combinatiespel en dat lukte niet echt. Daarvoor waren we ook niet scherp genoeg. Vanaf het begin hadden we meteen het betere van het spel en legden we grote druk op de tegenstander. Het is pas in de 8e minuut dat we onze eerste kans krijgen. Een snel genomen corner van rechts die voorgezet wordt, maar de tegenstander kan de bal nog wegwerken. De afvallende bal is voor Tom die z’n schot net over ziet gaan. 3 minuten later een vrije trap van rechts, natuurlijk door Nick. Zijn fraaie trap belandt bij Hamza die z’n inzet net naast de kruising ziet vliegen. In de 15e minuut weer een vrije trap voor Nick. Wederom een prachtige trap, waarop de keeper zich lelijk verkijkt; de bal schiet hem voorbij en belandt bij Hamza, die zich slim heeft opgesteld, ver bij de 2e paal. Zijn inzet gaat echter net over. Dan, eindelijk, de 18e minuut, weer een vrije bal voor Nick, rechts voor de goal op zo’n 25 meter. Nick Beckham Jansen ontfermt zich zelf over deze bal. Een fantastisch genomen bal, met veel gevoel, hard, zuiver, zeilt over de keeper boven in de verre hoek: 0-1. He, he, dat was lekker…… Dan zijn we nog maar 2 minuten later, een situatie op links, waarbij Tom Hamza fantastisch het strafschopgebied instuurt met een slim steekpasje. En ja, zulke kansen moet je Hamza niet geven: 0-2. Dan is het de 26e minuut. Uit weer eens een aanval van ons belandt de afvallende bal, op zo’n 30 meter van de goal, zomaar voor de voeten van Sven. In het verleden deed hij er andere dingen mee, maar nu wist hij dat hij het gewoon eens moest proberen. Een prachtige knal belandt net zo fraai in de goal als de vrije trap van Nick: 0-3. Lekker zo net voor de rust. Net voor de rust dan nog weer een mooie vermeldenswaardige aanval, nu over rechts. Daan bedient Hamza, doch zijn inzet is een eenvoudige prooi voor de keeper.

De tweede helft begint vanaf de aftrap voortvarend. Een slimme diepe bal op de naar voren stormende Sven. Sven komt net een stap tekort om de bal hard op de goal te schieten. Nu is zijn inzet helaas voor de keeper. Dan, we zijn nog maar in de 1e minuut, de volgende 100% kans. Sven stuurt Hamza slim diep weg. Normaal gesproken een goal maar nu gaat zijn inzet net naast. Weer een minuut later stuurt Joery Daan weg. Hij gaat ook alleen op de keeper af, maar ook deze is helaas voor de keeper. 2 minuten later mag Daan het nog eens over doen; hij krijgt vanaf de eigen helft de bal mee en stormt wederom alleen op de keeper af. Deze keer gaat de bal via de keeper naast. Hierna wordt de wedstrijd wat rommeliger. Komt ook doordat we alle spelers zo’n beetje wisselen en op andere posities laten spelen. Dan toch in de 14e minuut sterk optreden van Nick, die de bal rond de middenlijn van een tegenstander verovert. Hij stormt alleen op de keeper af en omspeelt deze keurig. Hij scoort rustig en beheerst de 0-4. Daarmee was de wedstrijd ook zo’n beetje gelopen. Er gebeurde weinig vermeldenswaardig meer, behoudens een schot van Daan vlak voor tijd. Zijn schot is echter een prooi voor de keeper.

Met deze uitslag rukken we op naar de 3e positie op de ranglijst.
Volgende week zijn we vrij. We hebben geen aanvullende info over de eventuele bekerwedstrijd ontvangen, dus we kunnen er vanuit gaan dat deze vervalt. De week daarna spelen we thuis, op De Morgenzon, tegen FC Zutphen.

Deel dit bericht