02-10
Excelsior '31 D1 - FC Winterswijk D1
Afbeelding: D1 met sponsor seizoen 2013-2014

We moesten afgelopen zaterdag om 10.00 uur aantreden op een fantastische accommodatie met prachtig zonnig herfstweer. Ideale omstandigheden dus. Excelsior '31, dat wisten we van tevoren, zou een bijzonder lastige en zware tegenstander worden. Een ploeg die zich zelf titelaspiraties had toegedicht voor dit seizoen.

We begonnen de eerste helft sterk. In de 4e minuut al een fantastische cross van Hamza (daar was ie alweer!) naar Nick. In plaats van direct te schieten besluit Nick op de goal af te stormen, waarbij hij jammerlijk strandt in een kluwen van tegenspelers. 2 minuten later is Nick wederom druk doende tussen een kluwen tegenspelers, waarbij de bal ineens voor z'n voeten belandt. Deze keer bedenkt hij zich geen 2 keer en mikt met een fantastische boog de bal over de keeper in de goal. Daarbij werd deze waarschijnlijk nog beïnvloedt door de lage stand van de zon. (Goeie keuze van speelhelft Tommie!): 0-1. Dat was dus een lekker begin tegen een taaie stugge tegenstander. Daarna behielden we het betere van het spel en konden redelijk goed druk op de tegenstander houden. Sven o.a. is hierin een meester. In de 12e minuut krijgt Tom een ingooi op de middellijn te nemen en gooit deze slim in de ruimte over de verdediging van de tegenstander. Sven rent in volle snelheid met de bal langs de lijn richting goal. Uiteindelijk probeert hij de bal voor de goal af te leggen, wat hem ook heel fraai lukt, doch een tegenstander schiet de bal in eigen goal: 0-2! Eigenlijk onverwacht, omdat we niet heel veel kansen konden creëren. Daarna, misschien door een fractie van onachtzaamheid en concentratieverlies, komt er een lange solo van de spits van Excelsior '31. We zijn dan nog maar in de 15e minuut. Hij weet zich dwars door onze verdediging te soleren en schiet de bal uiteindelijk fraai binnen: 1-2 nog maar. Deze goal viel eigenlijk te snel na onze 0-2. Toch gaan wij daarna sterk door. Er zijn dan diverse fraaie aanvallen, vooral over rechts waar Nick lekker tekeer ging, met mooie combinaties doch geen goals. Pas in de 27e minuut, na wederom een mooie aanval over rechts, waarbij Esteban goed doorjaagt op de keeper die de bal daardoor niet klemvast krijgt, rolt de bal voor de voeten van Hamza. En ja dan weet je het wel: 1-3. Dit was wel even lekker zo vlak voor de pauze.

In de 4e minuut van de 2e helft krijgen we een corner op rechts te nemen. Jurre zet hem prachtig voor doch Nick kopt net over, waarbij ik dacht dat de bal fraai binnen vloog. Helaas. Ondertussen merkten we dat de tegenstander behoorlijk agressiever (in de positieve zin van het woord) ging spelen. Ze zetten steeds vroeger druk op ons waardoor we het steeds lastiger kregen. In de 7e minuut worden we heel simpel uitgespeeld door een fraaie combinatie van Excelsior '31. 2-3 nog maar. Gelukkig weten we ons hier overheen te zetten want vanuit de aftrap wordt Clinton door Jurre via een leep wippertje prachtig in stelling gebracht. Helaas gaat Clinton's bal net over. Daarna krijgen we het steeds moeilijker en komen we nog nauwelijks aan goed voetbal toe. De tegenstander is ons vooral op het middenveld de baas. We kunnen er niet meer uit komen en weten eigenlijk niet meer voor de goal van de tegenstander te komen. Het is in de 14e minuut als wederom de sterke spits (Bram had z'n handen meer dan vol aan hem) in z'n eentje op pad gaat. En weer kunnen we de bal niet van 'm afpakken: 3-3. Daarna wordt het voor Rob en mij billenknijpen. We winnen geen duels meer maar verzetten ons met hand en tand. In de 26e minuut schiet de tegenstander de bal nog een keer bij ons op de paal. Doch na ruim 33 minuten voetbal fluit de scheidsrechter af: 3-3.

Na afloop zijn zowel Excelsior '31 als wij tevreden met de uitslag. Het was een fantastische wedstrijd met een hoop strijd en mooie persoonlijke duels. Hoofdklasse waardig!
Komende zaterdag wacht ons alweer een sterke tegenstander, NEO uit Borne. Ook dit zal een prachtige wedstrijd opleveren waarbij het op de kleine details aankomt.
Voor nu: nog een fijne week en vrijdagavond op tijd naar bed, zodat we fris en scherp aan de wedstrijd kunnen beginnen.

Met vriendelijke groet,
Eric Hogeboom

Deel dit bericht