03-12
FC Eibergen 4 - FC Winterswijk 3 (zat)
Afbeelding: Zaterdag 3 seizoen 2013-2014

Meestal ben ik vol lof over het veldspel van onze jonge helden. Deze keer was het allemaal een beetje minder. Waar dat aan lag? Misschien een te slappe warming-up….. Of aan het veld….. Te weinig nachtrust….. Ik denk ook dat de tegenstander vooraf lichtelijk werd onderschat. Dat begon woensdag al, bij de training. “Ze staan helemaal onderaan, met nog maar één schamel puntje. En kijk die vele tegengoals eens. Dat wordt een makkie.” Het bleek anders uit te pakken.

Het begin was nog niet zo slecht. Al na vijf minuten knalde Wessel Lammers door een blunder van de goalie van FC Eibergen een vrije schop binnen: 0-1. Deze laatste zal slecht geslapen hebben, want hij liet de houdbare bal onder zijn lichaam doorglippen. De vreugde was er niet minder om. Kort daarna schoot Roy Oonk uit een hoekschop met een halve omhaal net naast. Ik wist niet wat ik zag! Dat hij zoiets ook kon! Halverwege de eerste helft vergrootte Berend Lammers de score. Hij had al opgemerkt dat de vijandelijke sluitpost goed meevoetbalde. Meerdere dieptepasses waren door hem al onderschept. Maar met een fraaie boogbal liet Berend hem nu als aan de grond genageld staan: 0-2. Vanaf dat moment was het echter gedaan. Telkens werden er verkeerde keuzes gemaakt. FC Eibergen voelde dat er iets mogelijk was tegen deze tegenstander en rammelden aan de poort genaamd FC Winterswijk. Keeper Gor Sahagyan moest tot twee keer toe handelend optreden.

In het tweede bedrijf eenzelfde beeld. Wel veel strijd en inzet hoor, maar er werd niet meer gevoetbald. Er ontpopte zich een heus kelderduel. Ook wel leuk om naar te kijken, maar ik weet wat onze jonge helden kunnen. En dan is het zo jammer dat het er niet uitkomt. Een grote kans was er nog wel voor de ingevallen Daniël van Rienen. Voor een compleet leeg doel werkte hij de bal echter naast. Dat was zeker de genadeklap geweest voor de thuisploeg. Nu bleven ze er voor gaan. En dat werd beloond. Gor Sahagyan tikte een afstandsschot nog naast, maar bij een volgende poging was hij kansloos. Via de binnenkant van de paal vloog de bal binnen: 1-2. Niet veel later stond het opeens gelijk. Een vrije schop vanaf de zijkant ging over onze Armeense vriend heen en belandde in de bovenhoek: 2-2. Nu waren de rapen gaar. Trainert Alfred Schreurs had het niet meer aan de zijlijn. De stoom kwam uit zijn oren. FC Eibergen daarentegen rook bloed en ging vol voor de overwinning. En die kwam er nog bijna ook. Uit een vrije schop vanaf ongeveer de middellijn poeierde hun keeper met 140 kilometer per uur een kanonskogel richting het doel. Zlatan Ibrahimovic, Christiano Ronaldo of Dion Olbach zijn er niks bij. Maar daar stond gelukkig nog onze Gor. Hij ranselde het leder knap uit de bovenhoek.

Helaas twee punten laten liggen in dit zes-punten-duel. Kijken of er volgende week tegen weer een laagvlieger meer in zit.

OPeee

Deel dit bericht