02-09
FC Eibergen D1 - FC Winterswijk D1
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Woensdagavond dan, na terugkomst van mijn vakantie, de eerste wedstrijd waar ik zelf bij aanwezig kon zijn. Na de successen van afgelopen weekend was mijn verwachting positief gestemd doch na jullie te hebben zien gespeeld gisteravond ben ik eerder euforisch! WAUW WAUW WAUW ...... ik heb echt genoten, maar ik weet zeker dat alle Winterswijkse supporters die gisteren aanwezig waren net zo genoten hebben.

Ondanks het feit dat sommigen van jullie nog nauwelijks getraind hadden en we gisteravond pas voor het eerst het team compleet bij elkaar hadden werd er al geweldig gespeeld. Natuurlijk moeten er zaken "bijgeslepen" worden in de trainingen (anders hebben Rob en Kees helemaal geen toegevoegde waarde meer), maar het spel niveau was geweldig. De tegenstander werd lekker vroeg onder druk gezet en kwam er zeker in de eerste helft helemaal niet aan te pas.

Wat ook mooi was om te zien was het feit dat ons team gemiddeld genomen niet al te groot van stuk is. Onze tegenstander van gisteravond was over het algemeen bijna een kop groter. Doch wij waren feller, brutaler en zaten er bovenop. Jongens, dit moeten we vast houden voor dit seizoen, want daarmee kunnen we wedstrijden beslissen.

De wedstrijd (kort en bondig):
Direct in de eerste minuut van de wedstrijd weten we de toon al te zetten; een prachtige cross pass van Hamza belandt op rechts in de diepte bij Nick, die de bal helaas op de paal schiet. Nick had z'n vizier nog niet op scherp..... wat wil je, net terug van vakantie. Een paar minuten later wederom een prachtige kans voor Nick; zijn schot wordt nog gekeerd door de keepster (had ik dat goed gezien?), de afvallende bal is voor Jurre, die 'm te zacht inschiet. De bal wordt net voor de lijn door een tegenstander weggeschoten. Daarna blijven wij de bovenliggende partij. FC Eibergen komt niet op onze helft. In de 18e minuut dan misschien al wel de mooiste goal voor dit seizoen: een ingooi op de rand van de 16 meter op links bij de tegenstander naar Hamza, deze wipt de bal over een tegenstander en schiet de bal ineens op z'n pantoffel in de verre hoek. Wat een goal ..... 0-1.
Het spel van ons blijft daarna goed, doch weten onze kansen niet te verzilveren. Alle acties zijn teveel om op te noemen, maar het was een lust voor het oog. We zagen inzet, durf en bij vlagen mooie combinaties en passes. Vlak voor de rust weet Hamza Joery nog vrij voor de goal te zetten. Joery blijft mooi rustig en kijkt goed wat de keepster doet: 0-2, meer dan terecht.

Tweede helft: eigenlijk gingen we verder waarmee we in de eerste helft gestopt waren. Wederom waren wij de bovenliggende partij. In de pauze hadden we onze voorhoede compleet vervangen, dus Rob en ik dachten dat dit wel even wat tijd zou kosten voor het bij ons weer zou gaan lopen. Niets was minder waar: de eerste de beste uitval, het is nog maar de 2e minuut, weet Clinton de bal op Daan af te leggen. Daan blijft koelbloedig en maakt keurig 0-3. De toon was dus al weer gezet. Daarna komt Eibergen wel eens op onze helft maar onze verdediging steekt zeer degelijk in elkaar. Eigenlijk was er deze avond geen gevaar voor onze goal. Brian werd dus nauwelijks beproefd. In de 12e minuut krijgen we een vrije trap te nemen op de rand van het strafschopgebied: Nick, met z'n, volgens Rob, onberispelijk Beckham-techniek, schiet de bal fantastisch binnen: 0-4! Tot slot nog een spectaculair einde van de wedstrijd: in de 26e minuut neemt Daan een corner van rechts. Een fantastische bal op Hamza die 'm onberispelijk binnenkopt: 0-5. Binnen een minuut krijgen we een vrije bal op rechts, nabij de cornervlag: Jurre ontfermt zich hierover en legt de bal precies op het hoofd van Hamza (!): 0-6. De tegenstander was nu echt KO!

Jongens, een fantastisch resultaat; goed gewerkt, goeie inzet, goed druk op de tegenstander, kortom: dit smaakt naar meer! Iedereen heeft echt goed gespeeld, zonder uitzondering.
Zaterdag onze eerste competitiewedstrijd tegen Avanti W. uit Glanerbrug. We spelen op de Morgenzon, dus 09.45 uur aanwezig op de Morgenzonweg.

met vriendelijke groeten,
Eric Hogeboom

Deel dit bericht