15-09
FC Eibergen E2G - FC Winterswijk E3
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Met de ogen op ‘half acht’ vertrokken we op deze regenachtige ochtend met veel ouders/supporters richting Eibergen. De jongens stonden tegenover een team met een aantal fysiek sterke knapen en meid (aanvoerder). Dat betekende dat ze zich niet de kaas niet van het brood moesten laten eten en zelf stevig het duel  in moesten gaan.

In de eerste helft werd er goed gespeeld, lekker fanatiek. Helaas moest Milan met een blessure aan zijn rug/zij uitvallen. Hopelijk herstel je weer snel, Milan! Op een harde lage voorzet van Jesse kon Levi de 0-1 maken bij de tweede paal. Goed opgesteld, Levi! Met deze stand gingen de jongens de rust in.

De tweede helft was amper een minuut oud toen Jesse met een geweldig afstandsschot (met zijn beroemde linker, hoog in de verre hoek) de keeper verraste: 0-2! Een bewust schot op doel, aldus Jesse, al had hij het iets lager bedoeld… Daarna werd het in de tweede helft iets rommeliger: de jongens kregen wel veel kansen, waarbij de keeper van Eibergen veel schoten stopte. Tegelijkertijd moesten onze verdedigers alert zijn om de snelle aanvallen van Eibergen af te stoppen. Uit een van die Eibergse aanvallen werd het 1-2. Oppassen geblazen dus! Na een afgeslagen cornerbal van Leon, zette hij in de herkansing slim voor, waarna Jip koppend de goede hoek uitzocht: 1-3! Kort daarop had Mark een cruciale redding (top gedaan, Mark!), waardoor het 1-3 bleef en even later werd het zelf 1-4 door een eigen doelpunt, na een strakke corner van Leon. Het verzet van Eibergen was gebroken en enkele minuten later kon Tim alleen op de keeper af om het knap af te ronden: 1-5! Nat en voldaan stapten E3 en de meegereisde supporters na het eindsignaal van het veld: drie punten in de tas! Goed gedaan, jongens!

Hartelijke groet!
André.

Deel dit bericht