27-10
FC Eibergen VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1  seizoen 20132014

Na een weekend vrij te zijn geweest konden de zaterdag vrouwen van FC Winterswijk vrijwel geheel vrij van pijntjes beginnen aan de wedstrijd tegen FC Eibergen. Een team waar in de bekercompetitie aan het begin van het seizoen met duidelijke cijfers van werd verloren. Desondanks begon FC Winterswijk vol goede moed aan de wedstrijd. De afgelopen weken werd er vaak goed gevoetbald en gingen de 3 punten telkens naar de vrouwen uit Winterswijk.

Al met de warming-up werd duidelijk dat de natuurgrasmat in Eibergen moeilijkheden opleverde voor FC Winterswijk dat duidelijk gewend is geraakt aan de strakke kunstgrasvelden. De gevallen bladeren maakten het veld extra moeilijk bespeelbaar en zorgden er voor dat de bal vaak bleef hangen. Het duurde dan ook erg lang voordat Winterswijk in haar spel kwam. Het begin van de wedstrijd verliep rommelig en werd gekenmerkt door veel balverlies, gehaast spel en te slappe passing. FC Eibergen wist hier een aantal keer dankbaar gebruik van te maken en kreeg een aantal grote kansen. De 1-0 achterstand leek door vele speelsters van FC Winterswijk al geteld toen een speelster van FC Eibergen oog in oog met keepster Daisy Vreman alle tijd had om een schot op goal te lossen. Of het de wind, de zon of de bladeren op het veld waren is nog steeds een raadsel, maar de bal belandde op de paal en FC Winterswijk kwam met de schrik vrij. De adem werd nog een aantal keer ingehouden doordat speelsters van FC Eibergen in het 16 meter gebied gevaarlijk vrij werden gelaten. Zij verzuimden echter om de score te openen. Waar het normaal Daisy Vreman is die de ballen bij de achterlijn weghaalt, was het dit keer Lesley te Kortschot die helemaal achterin moest opruimen. Daisy kwam uit haar goal na een dieptepass op de spits van Eibergen. Helaas was deze eerder bij de bal dan Daisy en kreeg de bal langs Daisy. Daar was gelukkig de attent reagerende Lesley om de bal te achtervolgen en deze voor de lijn weg te werken.

Gaandeweg de wedstrijd creëerden de vrouwen uit Winterswijk steeds meer kansen, veelal via rechts werd de combinatie gezocht en dit resulteerde in een aantal schotkansen.  Sandra Wiggers wist met een schitterende crosspass dwars door de defensie van FC Eibergen de goed opkomende Marloes Roerdink te bereiken. Helaas leverde deze actie slechts een corner op.  Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft schoof de centrale verdedigster van FC Eibergen steeds vaker naar voren. Dit zorgde voor moeilijke momenten achterin, maar leverde ook een tweetal grote kansen op voor FC Winterswijk. Maaike Gerritsen wist een ingooi te onderscheppen en vond Jolanda Smit. Deze wachtte keurig het juiste moment af om Maaike met een strakke pass vrije doorgang te geven richting het goal van FC Eibergen. De goalie van Eibergen twijfelde even en besloot toch uit te komen. Hoewel Maaike eerder bij de bal was lukte het haar niet de keepster te verschalken en zo bleef de stand gelijk. Niet veel later ontstond er een soortgelijke situatie, waarin Maaike ditmaal alle ruimte had om Jolanda vrij te spelen. De scheidsrechter floot op dat moment echter het rustsignaal en zo gingen beide teams met een 0-0 stand de kleedkamers in.

Na de rust bleven beide teams zoeken naar een eerste doelpunt. FC Winterswijk kon na 10 minuten spelen als eerste juichen. Zoals wel vaker was het Jolanda Smit die haar team in het zadel hielp door vroeg in de tweede helft te scoren. Een vrije trap van Lesley te Kortschot belandde na miscommunicatie onder de vrouwen van FC Eibergen tussen de verdediging en de keepster. Hoewel de keepster uitkwam en eerder bij de bal was belandde haar poging de bal weg te werken via Jolanda achter haarzelf en zo kon Jolanda deze alsnog binnentikken. FC Winterswijk zag in dat het nu zaak was om door te drukken. Snel werd er gezocht naar een tweede doelpunt. De vrouwen uit Winterswijk waren hier heel dichtbij, maar waren voorin net niet scherp genoeg in de afronding. “Als je zelf niet scoort, dan….” De bij eenieder bekende voetbalwet bleek ook vandaag eerder regel te zijn dan uitzondering. Enkele minuten na deze kansen kon FC Eibergen er met een snelle aanval uitkomen en de 1-1 maken.

In de laatste 20 minuten bleef de wedstrijd spannend en kwam er van beide kanten veel dreiging. Winterswijk kreeg een aantal goede kansen om weer op voorsprong te komen, maar ook Eibergen kon er een aantal keer gevaarlijk uitkomen. Opnieuw was het FC Eibergen die de bal over de doellijn wist te krijgen. Na een steekpass werd de, volgens grensrechter Bob buitenspel staande, spits van FC Eibergen aangespeeld die vervolgens voor een scrimmage voor de goal zorgde. Keepster Daisy Vreman wist tot 2 keer toe de bal bij haar doel weg te tikken, maar was inmiddels zo ver naar achteren gedrongen door de Eibergse spits dat zij niet kon voorkomen dat laatstgenoemde alsnog kon scoren. De scheidsrechter bleek niet gevoelig voor het bezwaar van grensrechter Bob, die nog steeds met zijn vlag omhoog stond om de buitenspelval aan te geven.

In de resterende minuten werd alles gegeven. De vrouwen uit Winterswijk gingen met hun laatste krachten op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Gelukkig voor hen en voor het afgereisde publiek viel de gelijkmaker met nog 10 minuten te spelen alsnog. Dit keer was het Marloes Roerdink die vanaf de rechterflank doorkwam. Doordat de defensie van FC Eibergen ver vooruit en op 1 lijn speelden lag er veel ruimte tussen de defensie en de keepster. Marloes maakte van deze ruimte gebruik, maakte haar opmars richting goal en verschalkte de keepster. Hiermee bracht zij FC Winterswijk op gelijke hoogte. Beide partijen leken echter niet tevreden met 1 punt en zo bleef de wedstrijd tot in de laatste minuut spannend. Het inbrengen van Wilma Wiggers zorgde nog voor wat dreiging vanaf de linkerflank, maar resulteerde helaas niet meer in een goal.

Ondanks het feit dat FC Winterswijk de achterstand wist goed te maken door te scoren, was er op vele gezichten aan Winterswijkse zijde geen glimlach te zien na afloop van de wedstrijd. Het gevoel dat er meer in zat en daarmee de teleurstelling dat er slechts een punt was behaald overheerste. Trainer Bert maakte zijn speelsters desondanks een compliment voor hun doorzettingsvermogen en wilskracht. De zaterdag vrouwen weten na deze wedstrijd weer hoe het is om niet de volledige 3 punten mee naar huis te kunnen nemen, zullen de “koppies” weer op moeten richten en hier van leren om zo de komende wedstrijden weer de 3 punten te kunnen veroveren.

Zaterdag 2 november spelen wij thuis op sportpark Jaspers om 15:00 uur. Tot dan!

Deel dit bericht