07-10
FC RDC VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1  seizoen 20132014

Het zaterdag vrouwen team van FC Winterswijk is bezig aan een prima start in de competitie. Na de eerste 2 wedstrijden gewonnen te hebben werd er op zaterdag 5 oktober afgetrapt op de velden van FC RDC in Deventer. In deze derde speelronde is het nog moeilijk te voorspellen welke tegenstanders tot de sterkere of de zwakkere ploegen gerekend kunnen worden, maar al snel bleek dat het tegen FC RDC geen gemakkelijke middag zou gaan worden.

De vrouwen uit Deventer gingen vroeg op zoek naar een openingstreffer door snel, maar vooral erg fysiek spel. Vanuit een mislukte aanval van FC RDC werd een counteraanval opgezet. Marloes Roerdink, die dit keer weer op haar vertrouwde positie voorin het veld mocht fungeren, werd afgevlagd voor buitenspel door de grensrechter van FC RDC. De toon van de wedstrijd werd al snel gezet toen de grensrechter in de discussie die hieruit voortkwam het nodig bleek te vinden om trainer Bert te beledigen.

De vrouwen van FC RDC bleken ook niet vies van een flinke duw of trap op de enkels. Door dit fysieke en gemene spel kregen zij een aantal schotkansen, die keepster Daisy Vreman gelukkig wist te keren. De constante druk zorgde wel voor veel ruimte achterin bij FC RDC. Vanuit een mooie counteraanval wist Jolanda Smit van deze ruimte gebruik te maken. Na een rush langs de zijlijn vond zij Wietske van Dijk in de buurt van de goal, die keurig afrondde. Niet veel later wist FC Winterswijk een cornerbal te keren in opnieuw een counteraanval. Maaike Gerritsen veroverde achterin de bal, bereikte Wietske van Dijk die op haar beurt Jolanda Smit bediende waarna laatstgenoemde de bal in de touwen werkte en FC Winterswijk zo op een 2-0 voorsprong zette.

Hoewel de vrouwen uit Winterswijk constant onder druk stonden en heel wat klappen, tikken en krassen moesten incasseren lukte het hen om in korte tijd opnieuw de voorhoedespeelsters te vinden. Na een slappe pass van een verdedigster van FC RDC wist Maaike Gerritsen de bal te onderscheppen. Hoewel haar vervolgpass, eerlijk toegegeven, niet helemaal bedoeld was op Jolanda Smit belandde deze wel voor haar voeten. Jolanda kreeg hierdoor vrij baan richting goal. Oog in oog met de keepster faalde zij niet en bracht FC Winterswijk op een 3-0 voorsprong.

De irritatie groeide bij FC RDC dat veel kansen kreeg, maar niets afmaakte. De spits van FC RDC wist de wedstrijd tot dan toe goed samen te vatten in een kreet naar haar teamgenoten: “Kom eens op! Wij krijgen 100 kansen en schieten er niks in, zij krijgen er 3 en scoren daar 3 keer uit!”. Marloes Roerdink vergrootte de frustratie bij de vrouwen uit Deventer door haar eerste goal van dit seizoen te maken na een prima soloactie. Met een vlammend schot scoorde zij de vierde goal voor FC Winterswijk.

Vlak voor rust viel dan toch nog de goal waar FC RDC al zo lang naar op zoek was. Vanuit een voorzet profiteerde de spits van FC RDC van lichte miscommunicatie tussen de keepster en haar achterhoede. Met een 1-4 voorsprong gingen de speelsters uit FC Winterswijk de kleedkamer in. De scheidsrechter had bij trainer Bert aangegeven dat hij niet gediend was van het commentaar dat sommige speelsters naar hem uitten. Bert vroeg zijn speelsters dan ook om rustig te blijven voetballen en alle overtredingen waar niet voor gefloten werd naast hen neer te leggen.

Zoals ook in de andere twee competitieduels was het noodzaak om vlak na rust scherp te blijven om de ruime voorsprong te behouden.  FC RDC deed er alles aan om deze voorsprong in gevaar te brengen, maar zoals ook in eerdere duels gebeurde wisten de vrouwen uit Winterswijk vlak na rust het doel te vinden. Opnieuw was het Jolanda Smit die na een sterke actie haar tegenspeelsters opzij wist te zetten en vervolgens ook de keepster te slim af was.

De vrouwen uit Winterswijk wisten in de tweede helft beter met het gemene spel van FC RDC om te gaan. De bal werd sneller en secuurder rond gespeeld, waardoor het aantal fysieke duels iets minder werd. Helaas resulteerde dit niet in meer doelpunten voor FC Winterswijk. FC RDC wist nog wel tot scoren te komen. Allereerst werd er vanuit een cornerbal knap binnen gekopt nadat keepster Daisy Vreman mis greep. Niet veel later belandde een schot van afstand via de onderkant van de lat achter de doellijn. Toen de bal weer uit het doel stuiterde wierp Daisy Vreman zich op de bal alsof deze nooit in haar doel was geweest. Waar de scheidsrechter in de eerste helft voor grote frustratie zorgde aan Winterswijkse zijde door niet mee te lopen en nauwelijks te fluiten voor overtredingen, pakte zijn onoplettendheid dit keer in het voordeel van FC Winterswijk uit: de goal werd niet toegekend.

Na 90 zware minuten gingen de 3 punten terecht naar de vrouwen van FC Winterswijk. Een wedstrijd waarin FC Winterswijk op karakter heel ver wist te komen en de vrouwen uit Deventer een lesje gaf in effectiviteit door in de eerste helft zeer zuinig om te gaan met de kansen die ze kregen.

Als laatst gaat onze dank  nog uit naar Yvet te Selle van het zondagteam die met een prima invalbeurt nog wist bij te dragen aan het vasthouden van de voorsprong en naar Sharon Groot Jebbink die als razende reporter het thuisfront op de hoogte hield via het FC Winterswijk Live facebook account!

Deel dit bericht