15-04
FC Trias C1 - FC Winterswijk C1
Afbeelding: C1 seizoen 2013-2014

Afgelopen zaterdag speelde C1 een uitwedstrijd tegen FC Trias C1. Tijdens deze derby stond er voor FC Trias veel op het spel in de strijd tegen degradatie. Voor de C1 van FC Winterswijk zou bij winst de 3e plaats weer een stapje dichterbij komen.

In tegenstelling tot de eerste wedstrijd tussen de beide ploegen, een zwaarbevochten 3-2 overwinning voor FC Winterswijk, was het in deze wedstrijd duidelijk wie de bovenliggende partij was. Vanaf de eerste minuut was het FC Winterswijk dat het spel bepaalde en dat resulteerde in de 6e minuut al in de voorsprong. Igor stuurde met een prachtige crosspass Rik weg en die maakte alleen voor de keeper geen fout: 0-1. FC Trias probeerde via fysiek spel onze C1 uit het spel te halen maar dat bleef geconcentreerd voetballen zodat FC Trias niet gevaarlijk kon worden. Ook wij kon niet veel kansen creëren, tot de 31e minuut. Een hoge bal in het zestienmetergebied werd door Mika, ondanks dat hij door een FC Trias-verdediger stevig werd vastgehouden, onder controle gebracht en uit de draai schoot hij de bal snoeihard in de kruising: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

In de rust kwam Rick in het veld voor Max en schoof Tycho door naar het middenveld. Ook in de 2e helft was FC Winterswijk C1 duidelijk de betere ploeg. FC Trias probeerde het wel, maar de verdediging gaf geen krimp. Na een kwartier in de tweede helft besliste Twan definitief de wedstrijd. Een afgeslagen cornerbal werd door Rik opnieuw ingebracht en door Twan beheerst binnengeschoten: 0-3.  Hierna kwamen Soleiman, Bjarne en Pieter in het veld voor Tycho, Rik en Nino. In het laatste kwartier kreeg FC Winterswijk nog enkele goede mogelijkheden om de score te verhogen maar helaas was de eindpass niet goed, waardoor de kansen verloren gingen. Vlak voor tijd kreeg Soleiman nog een grote kans na een goede actie van Pieter, maar helaas miste hij de bal. Zo eindigde deze derby in een makkelijke en verdiende 0-3 overwinning. Door deze overwinning blijft de 3e plaats in zicht. Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen SP Lochem C1. De aanvang van deze wedstrijd is vervroegd naar 10:30 uur.

Deel dit bericht