04-02
FC Trias MC1 - FC Winterswijk MC1
Afbeelding: MC1 seizoen 2013-2014

Vandaag de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie en meteen de derby tegen FC Trias.

Ons team, dat in de winterstop sterk van samenstelling veranderd is, speelde in een heel andere opstelling dan voor de winterstop. Het grootste gedeelte van het MC1-team vormt nu de MB1, waardoor het MC1 team is aangevuld met Isa, Lisan, Jessy en Wieke, meiden die voor de winterstop nog in de D speelden.

Na een drietal goede oefenwedstrijden, 4-10 tegen het G-team, 1-1 tegen DVC ’26 en 0-1 tegen Vios B. waren de verwachtingen bij mij hoog gespannen; wat kunnen deze meiden tegen een sterk team van FC Trias. In de stromende regen begonnen we sterk en na een paar minuten kregen we een hoekschop die goed door Laureen voor het doel gebracht werd, maar helaas kon niemand de bal in het doel werken. Even later kreeg FC Trias ook een hoekschop te nemen. FC Winterswijk kreeg de bal niet weg, waardoor FC Trias makkelijk kon scoren: 0-1. Dit was een tegenvaller voor het team dat verder best aardig speelde, maar niet verder kwam dan een schot van Laureen in de korte hoek, dat door de keeper gepakt kon worden. In de 30ste minuut weer een hoekschop voor FC Trias. Julia kopte de bal uitstekend weg, maar FC Trias kon de bal nogmaals voor geven. FC Winterswijk kreeg de bal niet weg: 2-0. Dit was tevens de ruststand. In de rust heb ik de meiden verteld wat ik er van vond, op een enkeling na was het slecht. Er werd niet hard genoeg gewerkt en slordig gespeeld zonder rust aan de bal.

Of het nu door de speech kwam of door het weer (het was droog geworden), onze meiden begonnen uitstekend aan de tweede helft. Nadat Myrthe al twee keer de achterlijn had gehaald en net onze aanvallers niet kon bereiken, deed ze dit de derde keer beter. Haar hoge voorzet werd door Laureen met een uitstekende kopbal in het doel gewerkt (ik doe dit meidenvoetbal nu 3 jaar, maar heb nog nooit een meisje met een kopbal zien scoren, uitstekend!): 2-1. Onze meiden, gesterkt door dit doelpunt, gingen steeds beter spelen. Een solo-actie van Isa kon helaas niet doeltreffend afgerond worden. Een aanval tussen Jessy en Laureen werd door de laatste met een uitstekend schot afgesloten. Helaas kon de keeper van FC Trias redden. Tien minuten voor tijd maakte FC Trias met een van richting veranderd schot de 3-1. Hierna kregen beide ploegen nog wat kleine kansen, maar werd er niet meer gescoord. Hierdoor won FC Trias, overigens verdiend, met 3-1.

De eerste wedstrijd in de geschiedenis van de MB1 werd gestaakt, na een ruststand van 1-0 voor FC Eibergen moest de wedstrijd vanwege een zware blessure bij een speelster van FC Eibergen gestaakt worden. De MB1 bood tot dat moment uitstekend tegenstand en had geen geluk, omdat de kansen die Naomi en Lotte kregen geen doelpunten oplevereden.

Al met al niet slecht, deze week weer scherp trainen en dan volgende week winnen van Basteom MC1 en Grol MB1.

Deel dit bericht