15-09
FC Winterswijk 10 (zon) - FC Winterswijk 9 (zon)
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

FC Winterswijk 9 begint met winst in ‘clubderby’

Zondagmorgen stond voor FC Winterswijk 9 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Het was meteen een bijzonder affiche. Tegenstander was FC Winterswijk 10.

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd die onder prima weersomstandigheden werd gespeeld. Voor beide doelen gebeurde er af en toe wel iets, de voorsprong van het negende kwam tot stand uit een vrije trap van Marc Toebes. Hij verschalkte de eigen uitgeleende doelman Tom. Niet veel later had hij eigenlijk nog een bal uit het net moeten vissen, maar helaas waren de kansen niet aan het negende besteed en bleef de marge slechts een. Het tiende deed voor rust nog wat terug. Een vrije bal belandde bij de tweede paal waar Jizreël na slecht verdedigen eenvoudig kon binnenkoppen. FC Winterswijk 9 herstelde zich snel en kwam weer op voorsprong via opnieuw Marc Toebes, die met een bekeken bal de doelman kansloos liet.

In de tweede helft stelde het negende snel de zege veilig. Invaller Dennis van den Berg stond aan het eind van een ingestudeerde vrije trap (..) en rondde beheerst af. FC Winterswijk 10 wilde wel gaan voor een slotoffensief, maar kreeg het niet voor elkaar om kansen te creëren. Aan de andere kant waren de kansen niet besteed aan de spitsen van FC Winterswijk 9, waardoor het bij slechts 1-3 bleef.

Een prima begin in het nieuwe tenue. Volgende week een thuiswedstrijd op Jaspers.

Deel dit bericht