13-04
FC Winterswijk 1 (zat) - Harfsen 1
Afbeelding: Zaterdag 1 met sponsor seizoen 2013-2014

Het beetje hoop dat er nog was om een plaats te bemachtigen in de nacompetitie werd zaterdag tegen koploper Harfsen de grond in geboord. De thuisclub verloor met 2-4.

Na 6 minuten was het al 0-1 door Luc Valkeman na zwak ingrijpen in de defensie. Toen in de 13e minuut Max Moester een uitstekende aanval bekwaam afrondde leek het weer spannend te worden. In de 20e minuut was het Wilbert Besselink die Harfsen simpel op 1-2 zette. FC Winterswijk gaf in deze periode veel ruimte weg.

Na rust ging het in het begin gelijk op. Toen Harfsen na 55 minuten de 1-3 scoorde na duidelijk buitenspel van Mark Wuestman was FC Winterswijk niet bij machte om het de gasten nog moeilijk te maken. De overtuiging ontbrak, tevens waren er enkele spelers die duidelijk onder hun normale niveau speelden. Er werden weinig kansen gecreerd. De eenzame spits Max Moester stond vaak alleen voorin en kreeg weinig steun van het middenveld. Tien minuten voor tijd maakte Quinten Wiggers de 2-3 zodat er nog hoop was op een beter resultaat. Diezelfde Quinten had in de 89e minuut de 3-3 op de schoen, maar Harfsen-doelman Erik ten Have redde spectaculair. In de tegenaanval was het Twan Muilerman die de wedstrijd definitief in het slot gooide: 2-4.

Deel dit bericht