21-04
FC Winterswijk 1 (zat) - Sportlust Glanerbrug 1
Afbeelding: Zaterdag 1 met sponsor seizoen 2013-2014

FC Winterswijk speelde ondanks de 2-4 nederlaag een redelijke wedstrijd tegen een versterkt Sportlust. Wat is namelijk het geval, ongeveer 4 á 5 weken geleden werd v.v. Glanerbrug failliet verklaard, met een zaterdag en zondag afdeling. Wat schetst de verbazing van bijna de hele 4e klasse E, waaronder FC Winterswijk: Er kwamen 5 spelers van v.v. Glanerbrug zondag 1 naar Sportlust. De KNVB gaf hiervoor toestemming, je reinste competitievervalsing.

Zodoende was het geen schande dat FC Winterwijk aan het korste eind trok. In de eerste 20 minuten speelde de formatie van Jan Knuivers uitstekend en kwam het door 2x Quinten Wiggers op 2-0. Sportlust stuitte een paar keer op de prima keepende Esly Vergeer. In de 35e minuut deed de zwakke scheidsrechter ook nog een duit in het zakje door binnen 10 seconden twee verkeerde beslissingen te nemen. Eerst liet hij doorspelen na een flinke overtreding tegen een speler van FC Winterswijk en kort daarna stond een speler van Sportlust dik buitenspel. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van assistent Jan Schreurs en zo was het 2-1.

Na rust waren de gasten gevaarlijk via de counter. In de 55e minuut zorgde Tom Dubbeldam voor de 2-2. FC Winterswijk ging drukken en de af en toe zeer irritante gasten profiteerden van de ruimte en zorgden via uitvallen voor een 2-4 zege.

Klik hier om foto's van de wedstrijd te bekijken.

Deel dit bericht