27-01
FC Winterswijk 1 (zat) - Zuid Eschmarke 1
Afbeelding: Zaterdag 1 met sponsor seizoen 2013-2014

FC Winterswijk 1 (zat) leverde afgelopen zaterdag een wanprestatie door met 1-2 te verliezen van hekkensluiter Zuid Eschmarke 1.
Na 3 minuten schoot Erik Nijman tegen de paal en dat was tevens een van de hoogtepunten in een zeer slechte wedstrijd. De thuisclub kroop steeds ver terug en er werd helemaal geen druk gezet tegen een eveneens zeer matig Zuid Eschmarke. Een veel te trage opbouw zorgde er voor dat de gasten gemakkelijk over eind bleven. Een vrije trap van Rien Teuteling zorgde voor de 0-1.

Na de rust hoopte iedereen dat FC Winterswijk uit een ander vaatje zou tappen, zeker toen na 58 minuten uit een strafschop de 1-1 werd gescoord door Erik te Kolste. De thuisclub was echter niet bij machte om het de gasten erg moeilijk te maken. In de 66e minuut stond de defensie te schutteren. Patrick Hessels profiteerde hiervan en bracht de stand op 1-2. FC Winterswijk probeerde in de slotfase de gelijkmaker te forceren, maar het speelde erg slordig zodat het een verdiende nederlaag leed tegen het onderaan staande Zuid Eschmarke.

Verliezen is geen schande, maar de manier waarop was zeer teleurstellend. Veel duels werden te slap ingegaan tegen een eveneens zwakke tegenstander.

Deel dit bericht