16-09
FC Winterswijk 1 (zon) - Vorden 1
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Zondag Mannen 1 speelde vandaag haar eerste officiële competitiewedstrijd op eigen bodem, tegen een tegenstander die de week ervoor nog met 4-1 had gewonnen van Varsseveld. Zonder de geblesseerde Djibrail Taihuttu (knie) en de zieke Jermaine Pattiruhu werd het een eerste halfuur waarin weinig echte doelkansen genoteerd konden worden. Wel kreeg Daniël te Winkel een goede gelegenheid toen hij de bal ineens uit de lucht nam. In de 33e minuut kwam Vorden op 0-1. FC Winterswijk zette aan maar kwam niet verder dan een vrije trap net buiten de zestien die door Yassin Ouardighi werd genomen, maar een prooi werd voor de keeper.

Na rust kwam FC Winterswijk op 1-1 door een doelpunt van Özbey Genç. Jeffrey Houwers verving redelijk snel daarna de geblesseerde Mike Leuijerink en Christof Tenkink kwam voor Stan Heinen. Op dat moment kwamen er wat meer kansen. Vanuit een corner kregen de Winterswijkers een kopkans na een mislukt schot. Keeper Danny Vergeer keerde daarna een schot van Vorden. Yassin Ouardighi kreeg een grote open kopkans, die helaas over het doel verdween. Even later kwamen we toch op 2-1 via Christof Tenkink. Leroy ten Pas kwam voor Daniël te Winkel, er kwam een klein kansje voor Jeffrey Houwers en tenslotte kregen we net voor het einde van de wedstrijd loon naar werken via een snelle uitbraak: Leroy ten Pas scoorde de 3-1.

Een mooie overwinning op een taaie tegenstander. Mooi ook dat we geen gele kaarten opliepen in deze wedstrijd. Complimenten ook aan scheidsrechter Hesselink, die een prima partij floot.

Deel dit bericht