08-10
FC Winterswijk 2 (zon) - Voorwaarts T. 2
Afbeelding: Zondag 2 seizoen 2013-2014

Na de stroeve competitiestart van Zondag 2, met 1 punt uit 4 wedstrijden, was iedereen zich er dit weekend terdege van bewust dat er iets moest veranderen. Zo ook trainer Dennis Teunissen: waar de wedstrijdbesprekingen eerst werden gekenmerkt door tactische beslommeringen, had hij voorafgaand aan de match tegen Voorwaarts Twello wat frisse oefeningen uit zijn werkveld meegenomen en werd de lenigheid van enkele spelers op de proef gesteld.

Enige tijd later begon de wedstrijd rustig met weinig kansen voor beide ploegen, totdat de bal pardoes in het netje leg, aan de verkeerde kant. Een voorzet van rechts kon moeiteloos worden binnengeknikt door een Twellonaar, werkelijk geen strobreed in de weg gelegd door de verdediging. Kort hierop werd prima voorbereidend werk van de als linker-vleugelverdediger opererende Djibrail Taihuttu afgerond door Giovanni Malawau. Met een stiftje, dat qua schoonheid met gemak kon wedijveren met doelpunten van Dennis Bergkamp of Jari Litmanen uit hun gloriejaren, gaf hij de keeper het nakijken en bracht hij de gelijkmaker op het scorebord. Daarna waren er enkele goede mogelijkheden op de 2-1. Een pegel van Sonny Schurink belandde op de onderkant van de lat en stuiterde aan de verkeerde kant van de lijn het veld weer in en een overtreding op Giovanni in het strafschopgebied werd niet beloond met een penalty. Knullig balverlies aan onze zijde vlak voor rust leidde zelfs de 1-2 in. Vanaf de achterlijn kwam de bal voor en werd daarna eenvoudig achter Bram Tomesen gewerkt. Gelukkig reageerde Sonny een paar tellen later alert bij een scrimmage aan de andere kant en werd de rust bereikt met een 2-2 tussenstand.

Na rust kabbelde de wedstrijd voort en waren er minder opmerkelijke momenten. Tot de 90e minuut was het enige noemenswaardige een opstootje een kwartier voor tijd. Mikey Snaphaan liet zich echter, heel verstandig, niet uit de tent lokken door de zeer provocerende tegenstander. Zo kon er begonnen worden aan een heus slotoffensief om alsnog de 3 punten in Winterswijk te houden. En met succes. In de blessuretijd ontsnapte rechtsback Jordy Hoogenberg aan de aandacht van de Twellose verdediging en wist hij de bal in een gekrioel van spelers van dichtbij in de goal te prikken. Daarmee besliste hij een paar seconden voor tijd gelijk de wedstrijd en was de eerste officiële overwinning van FC Winterswijk zondag 2 een feit!

Hopelijk stijgt het de trainer na deze overwinning niet naar de bol, zodat bij de volgende wedstrijdbespreking de kleedkamer niet eerst in een apenkooi hoeft te worden omgetoverd? Volgende week spelen wij uit tegen Lemelerveld 2, aanvang 10.00 uur. Tot dan!

Deel dit bericht