13-05
FC Winterswijk 3 (zat) - FC Eibergen 4
Afbeelding: Zaterdag 3 seizoen 2013-2014

YES!!! Onze jonge helden hebben een prima prestatie geleverd. En na lange tijd werd eindelijk weer eens de volle winst gepakt. Weliswaar tegen de hekkensluiter in de competitie, maar dat mocht de pret niet drukken. Het bier vloeide naderhand dan ook rijkelijk.

Ze hadden er zin in, de jonge helden. Iedereen was op tijd en ruim voor het beginsignaal was men al geconcentreerd met de warming-up bezig. Je kon merken dat het belang van dit kelderduel werd ingezien. En dat vertaalde zich in de wedstrijd. In den beginne was het nog een beetje zoeken naar de juiste weg. Maar na een kwartiertje had men die toch gevonden. Het was Wiljan Schreurs die fel stoorde, de bal veroverde en als een bulldozer doorzette richting het vijandelijke doel. Het keepertje van FC Eibergen scheet op dat moment zeven kleuren vrees ik, toen hij het “gevaarte” op zich af zag komen. Gelukkig voor hem ging de sliding van Wiljan maar net naast. De daarop volgende schoten van Berend Lammers en Steven Thangathurai gingen respectievelijk naast en over. En een mooi een-tweetje tussen Daan de Smidt en Yaniek van der Stoep werd door die eerste ook maar net aan de verkeerde kant van de paal gewerkt. Maar na een goed half uur was het gedaan met de brilstand op het scorebord. De overall goed spelende Wiljan Schreurs liep er op rechts twee verdedigers uit en rondde bekwaam af met een poeier hoog in de korte hoek: 1-0. Het keepertje heeft de bal alleen maar gehoord. Loon naar werken! Vijf minuten later konden de handen opnieuw op elkaar. Een vrije schop van aanvoerder Jelle Krooshof belandde voor de voeten van Daniël van Rienen. Zijn verwoestende uithaal eindigde via de onderkant van de lat en de doellijn in het dak van het doel: 2-0. Het keepertje heeft nu nog nekkrampen van het nakijken van de bal.

Na rust ging de zwartgouden brigade met een paar verse krachten vrolijk door. Uit een vrije schop van Jelle Krooshof kon het keepertje van FC Eibergen maar ternauwernood redding brengen op een kopbal van Wiljan Schreurs. Een hoekschop van diezelfde Wiljan Schreurs raakte in één keer de lat. En dat deed Michael Taal twee minuten later vanaf de andere kant nog eens dunnetjes over. Ook een inzet van Wessel Lammers haalde het niet. Een miraculeus moment was ook nog een poging van Jelle Krooshof. Binnen het doelgebied kreeg volgens mij elke verdediger van FC Eibergen, elke aanvaller van FC Winterswijk en niet te vergeten ons inmiddels beroemde keepertje de bal wel tegen het lichaam. Werkelijk alle kanten stuiterde het ronde ding wel op. Maar niet in het doel. Tegen het eind van de wedstrijd merkte je dat de krachten langzaam wegvloeiden bij de jonge helden. De bezoekers kwamen er iets meer uit. Keeper Wessel Beijers kreeg nu ook de mogelijkheid zijn handschoenen vuil te maken. Dat deed hij zoals we gewend zijn uitstekend op een knap schot vanaf de zestien. Op een kopbal uit een hoekschop en een schot uit de tweede lijn hoeft hij niets te doen. Beiden gingen over.

Zo bleef het dus bij 2-0. Een verdiende overwinning. En dat smaakt naar meer. Kijken of dit een vervolg kan krijgen. Volgende week, in de laatste wedstrijd van het seizoen. Wederom op Sportpark Jaspers. Aanvang 12.30 uur. Jullie komen toch allemaal ook?

OPeee

Deel dit bericht