24-03
FC Winterswijk 3 (zat) - FC Eibergen 5
Afbeelding: Zaterdag 3 seizoen 2013-2014

Gelukkig werd de wedstrijd in het oosten van ons land gespeeld. Was het in de Randstad gebeurd, dan had de nucleaire top in Den Haag moeten worden uitgesteld. Alle politiekorpsen van de ganse Achterhoek waren namelijk opgetrommeld om het geheel in goede banen te leiden. Jawel, in een uitverkocht stadion was het afgelopen zaterdagmiddag weer feest op Sportpark Jaspers. In ieder geval het eerste bedrijf. Het tweede was stukken minder. Maar daarover later meer.

FC Winterswijk startte direct furieus. Als hyena’s werden de lammetjes uit Eibergen opgejaagd. Ik zeg bewust “lammetjes”, want die lui bakten er helemaal niets van. De gehele eerste helft kwamen ze één keer in de buurt van Wessel Beijers. En ja hoor, het was gelijk raak. Een doffe dreun in de korte hoek: 0-1. Daarvoor hadden de jonge helden de wedstrijd al lang op slot moeten gooien. Er werd goed gespeeld, met veel passie en inzet. En kansen waren er ook. Maar zoals zo vaak bleven doelpunten uit. Iedereen deed z’n stinkende best. Zelfs rechtsback Stan Korten – normaal toch niet vaak voorin te vinden – deed een duit in het zakje. Zijn schot ging rakelings naast. Een hoekschop van Wiljan Schreurs waaide daarna door de wind (ja, ook die was weer van de partij) nog bijna direct binnen. Toch werd er nog gejuicht. Een mooie aanval via rechts over meerdere schijven eindigde bij Wessel Lammers. Zijn schot werd in eerste instantie nog gekeerd. In de rebound behield hij echter knap het overzicht en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Thomas Nijenhuis: 1-1. Schitterend uitgespeeld jongens!

Na rust was het gedaan met de pret. Alsof ze allemaal de voetbalschoenen hadden verruild voor klompen. Niets lukte meer. Onnauwkeurig balverlies, vreemde dekkingsfoutjes ook. Wat resulteerde in de 1-2. Via een simpel één-tweetje konden de gasten zomaar doorlopen. Kort ervoor stond Wessel Beijers ook al oog in oog met een opkomende middenvelder. Toen ging het nog goed. Nu was hij kansloos. Nee, FC Winterswijk voetbalde tegen zichzelf. De wil zal er wel geweest zijn, maar het liep niet meer. Een kwartier voor tijd gooide de speaker nog wat olie op het vuur en riep: “Willen jullie meer of minder tegendoelpunten?” Waarop het stadion “MINDER MINDER MINDER” scandeerde. Gelukkig bleven die ook achterwege. Het was wel het sein voor onze zwartgouden brigade om er nog eens voor te gaan. Wiljan Schreurs kreeg een kans. Zijn schot werd geblokt. Yaniek van der Stoep schoot knap in. Via een been van een verdediger veranderde de bal van richting. Maar in een uiterste inspanning kon de keeper – die al in de andere hoek lag – met zijn voet nog redding brengen. Ook pogingen van Roy Oonk en Jelle Krooshof troffen geen doel. Zodat het bleef bij die krappe nederlaag.

Volgende week moet het de hele pot goed zijn jongens. Dan is het d’rop of d’ronder. Een heus zes-punten-duel. Tegen AZSV 13 uit Aalten. Die staan maar een punt lager. Wederom op het heilige kunstgras van Sportpark Jaspers. Aanvang 12.30 uur. Pakken ze de aansluiting met de middenmoot? Of zakken ze naar de één na laatste plaats? Komt allen onze jonge helden aanmoedigen lieve mensen. Je weet niet wat je ziet!

OPeee

P.S.: Bij winst is het eerste kratje bier voor mijn rekening.

Deel dit bericht