10-02
FC Winterswijk 3 (zat) - HSC '21 3
Afbeelding: Zaterdag 3 seizoen 2013-2014

In een herfstachtige ambiance met veel wind en regen, alleen de bladeren moest je er bij denken, hebben de jonge helden helaas verloren van een technisch net iets betere tegenstander. De combinaties liepen bij hen net even soepeler. Verder hadden ze over het nodige geluk ook niet te klagen.

Onze zwartgouden brigade begon geconcentreerd. De bal ging behoedzaam rond en HSC ’21 werd op de eigen helft teruggedrongen. Zo ontstond een licht overwicht. Schoten van Wiljan Schreurs en Dion Olbach misten echter de kracht om het net te laten vibreren. Daar stonden twee pogingen van de nummer 14 van HSC ’21 tegenover. Een technisch zeer begaafde voetballer. Gelukkig gingen ze over en naast. Hij zal gedacht hebben, drie maal is scheepsrecht, want na een half uur slalomde hij door de verdediging van FC Winterswijk. Gelegenheidskeeper Edward Meijnen had geen schijn van kans: 0-1. En binnen twee minuten was het weer raak. Edward Meijnen wilde een terugspeelbal naar voren knallen. Via de kluts met een aanstormende aanvaller van HSC ’21 belandde deze jammer genoeg in het doel achter hem: 0-2. Een lucky! Vlak voor de thee werd het nog erger. Dit keer na een mooi uitgespeelde aanval, dat moet gezegd: 0-3.

De jonge helden lieten het koppie echter niet hangen. Ze pakten de draad van het eerste half uur weer op. Er volgde een boeiend schouwspel met veel gepassioneerde inzet. We laten ons hier niet zomaar afslachten, zullen ze gedacht hebben. En dat wierp z’n vruchten af. Uit een vrije schop zorgde Berend Lammers via de binnenkant van de paal voor de verdiende aansluitingstreffer: 1-3. De keeper schatte de situatie helemaal verkeerd in. Hij dacht dat de bal naast ging. Een luid gejoel van de zijkant was zijn deel. Niet veel later zorgde wederom Berend Lammers met een geweldig afstandsschot van zeker 30 meter voor nog meer vreugde: 2-3. Zou het dan toch….. De druk werd opgevoerd. De jonge helden stroopten de mouwen nog eens op en vochten voor elke meter. Maar echte grote kansen werden niet meer gecreëerd. Op het laatst werd nog de troef “achterin één op één” gespeeld. Met natuurlijk het gevaar van de counter. En inderdaad kwam FC Winterswijk twee keer goed weg bij dergelijk uitvallen. Maar gelukkig was ook bij onze groen-witte tegenstander de spreekwoordelijke koek op.

Zo bleef het bij 2-3. Helaas. Wederom met lege handen. Maar een prima inzet jongens! Daar lag het niet aan. En met net een beetje meer geluk lukt het een volgende keer misschien wel.

OPeee

Deel dit bericht