04-11
FC Winterswijk 3 (zat) - SP Haarlo 2
Afbeelding: Zaterdag 3 seizoen 2013-2014

Allereerst wil ik beginnen met te melden dat de voorbereiding van onze jonge helden ronduit belabberd was. De warming-up leek helemaal nergens op. Wellicht kwam dit door het in gebruik nemen van de nieuwe kleedkamers. Wie zal het zeggen. En je verslapen of zomaar zonder reden 25 minuten te laat komen, draagt ook niet bij tot een gemotiveerde start lijkt me. De donderspeech van trainert Alfred Schreurs was dan ook begrijpelijk. En sloeg blijkbaar ook aan, want men trok fel ten strijde.

De eerste helft was duidelijk voor de thuisploeg. De tegenstander en koploper van de reserve 6e klasse 09 werd flink onder druk gezet. Toch was het eerste wapenfeit voor onze gasten. Een schot van hun kalende spits werd prima gekeerd door gelegenheidskeeper Marco Klomps. Hij keepte een foutloze wedstrijd en heerste in zijn strafschopgebied. Halverwege de eerste helft kwam FC Winterswijk op voorsprong. Een prachtige dubbele één-twee tussen spits Daan de Smidt en de opgekomen voorstopper Teun Koldeweij (wat is het dan toch een tank hè… niemand houdt hem zo tegen) werd door die laatste perfect afgerond: 1-0. Kort daarna kopte Gor Sahagyan net naast uit een op maat gegeven voorzet van Yaniek van der Stoep. En vlak voor rust had ook Daan de Smidt de voorsprong kunnen vergroten. Helaas ging ook zijn inzet naast.

Vlak na rust kwamen onze gasten op gelijke hoogte. Een toevalstreffer. Een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot werd van richting veranderd en viel buiten bereik van Marco Klomps binnen: 1-1. Niet lang daarna werd het nog erger. Uit een afgeslagen hoekschop ramde een dikkertje de bal van ruim 25 meter in de kruising: 1-2. Het waren trouwens allemaal mannen met een buikje. Trainert Alfred Schreurs en leidert Peter de Smidt zouden er niet bij misstaan! Even waren onze jonge helden van slag. Maar niet lang. Er werd veerkracht getoond. Een stevige pot voetbal was het gevolg, waarbij SP Haarlo het harde spel niet schuwde. Soms speelden ze tegen het gemene aan. Een elleboog hier, een gestrekt been daar… Maar goed, de scheidsrechter bepaalt de grens. En zolang die niet fluit, is het terugbikkelen dus! Gelukkig begrepen de jongens dat. Met name Jelle Krooshof coachte goed en spoorde zijn teamgenoten aan. Iedereen knokte voor wat hij waard was. Na een mooie aanval ging een schot van Teun Koldeweij net over. Op een voorzet van diezelfde Teun reageerde jammer genoeg niemand alert. Er tegenaan lopen was al voldoende geweest. De bal ging nu voorlangs. Maar ook de tegenstander kreeg kansen. Uit één redde Marco Klomps, een andere werd naast gekopt. Toch was hij kansloos toen twee man op hem afkwamen. Yaniek van der Stoep, die overigens een prima wedstrijd speelde, dacht volgens mij dat hij op een mooie zomeravond op het strand aan het ballen was. Met als doelpalen een aantal kratjes bier. En onder het toeziend oog van veel vrouw’lijk schoon. Dat liep dus verkeerd. Het cadeautje werd netjes afgemaakt: 1-3. Dat was de nekslag. Op het laatst ging een knal van Daan de Smidt nog richting de kruising, maar de Haarlo-sluitpost redde knap.

Een gelijkspel was verdiend geweest. Onze jongen helden hebben zich weer zeer strijdlustig getoond. Er is voor elke meter met veel passie gestreden. En als je dan na een toevalstreffer en een zondagsschot met lege handen staat, is dat zeker geen schande. Mijn complimenten boys! Ik geniet elke zaterdag weer van jullie!

OPeee

Deel dit bericht