16-03
11-03-2017: FC Winterswijk 4 (zat) - FC Eibergen 4
Afbeelding: Zaterdag 4

Allereerst wil ik mijn excuses aanbieden voor het wat verlate wedstrijdverslag. Helaas zorgden persoonlijke omstandigheden voor een vertraging. Mijn hoofd stond er even niet naar. Kan gebeuren toch. Van diverse kanten vernam ik al ongeruste berichten. Zo kon één van de doelpuntenmakers blijkbaar niet wachten om zijn naam ook eindelijk eens genoemd te zien. Wel mooi om te merken dat het leeft allemaal.

Nou, daar gaat-ie dan. Voor het thuispubliek was het leuke wedstrijd. Onder een heerlijk voorjaarszonnetje was het genieten. Er werd prima gecombineerd, de inzet was okee en de doelpunten vielen als rijpe appeltjes aan goede kant van de boom. Na afloop allemaal tevreden gezichten dus. Moet wel gezegd, de bezoekers uit Eibergen speelden ronduit zwak. Weliswaar hadden ze een paar mogelijkheden, maar overall gezien lieten ze zien dat ze terecht nummer laatst staan.

Het werd uiteindelijk 9-0. Met maar liefst vijf (!) doelpunten van Max Moester. De van Zondag 9 geleende spits had de middag van zijn leven. Hij voelde zich als een vis in het water. Telkens was hij de verdedigers te snel of te slim af. Wat een superspits! De overige doelpunten kwamen op naam van Jelle Krooshof (3-0), Ruben Obbink (5-0), Daniël van Rienen (6-0) en Daan de Smidt (8-0).

Laatstgenoemde stond voor het eerst als centrale middenvelder opgesteld. En die taak vervulde hij uitstekend. Hij kwam steeds goed in de bal en probeerde het spel naar zich toe te trekken. Daar waar nodig hield hij de bal onder zich en volgde een individuele actie. Een andere keer kaatste hij hem direct door. Zo was er veel variatie en kwam er veel snelheid in het spel van de jonge helden. Lekker voor het team, mooi voor het publiek. Ook grensrechter Henk Redeker genoot aan zijn zijlijntje. Natuurlijk van het zonnetje, maar bovenal van het goede spel van de jonge helden.

Zonder de anderen te kort te doen, wil ik toch ook de werklust van Yaniek van der Stoep benoemen. Tjonge-jonge-jonge, wat een energie. Noem een plek op het veld en hij heeft er wel gelopen. Achter, voor, links, rechts….. Maar een kwartier voor tijd was de koek echt op. Yanus kon aan het zuurstof. Totaal leeg gespeeld. Prima gedaan kerel! Een sociale jongen ook. Gunt ook de tegenstander een doelpuntje. Getuige zijn twee foutieve terugspeelballen. Gelukkig kon Tim Overbeek nog net op tijd redding brengen.

Al met al dus een prima resultaat. Coach Peter de Smidt kan tevreden zijn. Maar ik heb toch ook een puntje van kritiek. De score had veel hoger kunnen zijn. Zeg maar gerust móeten zijn. Kijkend naar het grote aantal gemiste kansen. Een tip daarom: niet te gehaast allemaal jongens. Blijf rustig. Zeker voor het vijandelijke doel. En ben je daar eenmaal beland: dwars door het net met die bal! Snoeihard! Zonder pardon! Neem een voorbeeld aan Max. Die liet zien hoe het moet.

OPeee

Deel dit bericht