14-10
FC Winterswijk 8 (zon) - AD '69 5
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2013-2014

Zondagochtend stond de wedstrijd FC Winterswijk 8 - AD '69 5 op het programma. De mannen van 'ome Louis' gingen voor de eerste thuisoverwinning op Sportpark Jaspers.

FC Winterswijk begon sterk aan de wedstrijd. Direct de eerste goed lopende aanval leverde al een 100% kans op. Helaas besloot Jordi de bal in de kruising van het vangnet te schieten i.p.v. de kruising van de goal. Een minuut later was een weer een schietkans voor Jordi, maar deze rolde in de handen van de keeper. Na 5 minuten spelen wist FC Winterswijk dan toch het net te vinden. Jordi was nu niet het eindpunt, maar de aangever. Hij legde een vrije trap schitterend op het hoofd van Dominiek, die de bal fantastisch binnenkinkte. FC Winterswijk voetbalde goed door en creëerde een handvol kansen die helaas geen doel troffen (wel het dak van het zwembad). Na een kwartier spelen besloot AD '69 ook maar eens aan de wedstrijd deel te gaan nemen. Naar zwak uitverdedigen van Bas en slecht ingrijpen van de keeper stond het zo ineens 1-1.  Vanaf de aftrap was het Jordi die Joris diep stuurde. Hij schoot van 16 meter in de korte hoek, maar helaas pakte de keeper de bal en werd het een corner. Die werd getrapt door Jasper. De bal ging hoog over alles en iedereen heen, behalve over Joris die bij de tweede paal de bal eenvoudig kon inknikken: 2-1! Na pak 'm beet een half uur spelen kreeg FC Winterswijk opnieuw een corner. Rick trapte de bal strak de 16 in. De bal werd half weggewerkt door de verdediging van de Aaltenaren, waardoor Joey de bal eenvoudig kon oppikken. Hij besloot de bal laag terug de 16 in te schieten.. niemand raakte de bal, de keeper stond aan de grond genageld en de bal vloog het netje in: 3-1. Direct daarop vond trainer Paul het genoeg geweest voor Joris en besloot hem maar naar de kant te halen. In de rest van de eerste helft kregen Jordi en Tom nog wat kansjes, maar deze gingen er niet in.

Ook in de tweede helft waren de mannen van trainer Nakken heer en meester. AD '69 kreeg in 't begin van de tweede helft nog wel een paar kansjes, maar meer was het echter niet. FC Winterswijk daarentegen kreeg handenvol kansen die bijna allemaal vakkundig of door onkunde om zeep werden geholpen. Zo kopte Jordi van dichtbij over en trapte Jan over de bal heen. 20 minuten voor tijd besliste FC Winterswijk eindelijk de wedstrijd. Na een onderschepping gaf Joris een balletje breed op Dennie die vervolgens een prachtige steekpass op Tom K. in huis. De spits bleef rustig, plaatste de bal in de korte hoek en de 4-1 was een feit. Een paar minuten later had Dennie nog een geweldige pegel in huis, maar helaas belandde de bal op de lat.

Conclusie. De eerste overwinning op Jaspers is een feit. Het elftal loopt als een trein. Op naar het Kampioenschap. Met zijn doelpunt en uitstekend verdedigingswerk is Domi uitgeroepen tot man van de wedstrijd.
Volgende week zijn de mannen vrij. Leider Paul en aanvoerder Bas hebben deze vrije zondag ingeruimd voor een persconferentie. Deze zal plaatsvinden op Sportpark Jaspers rond een uurtje of 1.

Deel dit bericht